Volle kantine bij jubileumeditie voetbalquiz v.v. Strijen

51
STRIJEN – De 10e (!) editie van de jaarlijkse voetbalquiz zorgde afgelopen vrijdagavond weer voor een volle kantine. Na 4 rondes van in totaal 80 vragen waren het uiteindelijk Laurens van Doorn & Henk Zeedijk die de meeste vragen goed wisten te beantwoorden. David van Drongelen & Richard Kruijthoff gingen ook dit jaar naar huis met de fraaie wisselbokaal als beste v.v. Strijen koppel.

Quizmasters Marc, Frank en Vincent vuurden voor het 10e jaar op rij de hele avond weer veel verschillende vragen op de voetballiefhebbers af. Niet alleen deelnemers uit Strijen wisten de weg naar de kantine te vinden, ook koppels uit onder andere Numansdorp, Rotterdam, Oud-Beijerland en ‘s Gravendeel waren op de jaarlijkse v.v. Strijen voetbalquiz afgekomen. Makkelijke vragen als “Wie werd de topscorer van het WK 2018?” werden afgewisseld met moeilijkere vragen als “Welke oud-Ajacied speelde ook voor Liverpool en Juventus?” en “Wie speelde er voor de drie tegenstanders uit de Champions League poule van PSV?”. Na 80 vragen zag de top van het algemeen en het v.v. Strijen klassement er als volgt uit:
 
Algemeen klassement top-3:
1. Laurens van Doorn & Henk Zeedijk 85 punten
2. Lennert van Driel & Peter Vermaas 74 punten
3. David van Drongelen & Richard Kruijthoff 69 punten
 
v.v. Strijen klassement top-5:
1. David van Drongelen & Richard Kruijthoff 69 punten
2. Wim de Geus & Jeroen van Gent 59 punten
3. Joe van Gils & Marc van Trigt 59 punten
4. Gerrit Buitendijk & Ed vd Waal 52 punten
5. Rens de Geus & Michel de Geus 51 punten
 
Roeland van Wijngaarden & Chris vd Heiden behaalden met slechts 24 van de 107 totaal te behalen punten de troostprijs. Met een zak uien in de hand, mochten zij zich op gaan maken voor een weekend wenen. De afsluitende benaderingsvraag – “Hoeveel dagen zijn Wes & Yo getrouwd geweest?” – was net als vorig jaar een prooi voor Rob & Koen Hamerslag. 
 
Met dank aan Sparta Rotterdam, Excelsior Rotterdam. FC Dordrecht, Santos magazine en Sofrasem voor het beschikbaar stellen van de prijzen.