Ventura Sport verliest topper van Gemini

100

Strijen – Ventura Sport heeft de topper in de strijd om het kampioenschap afgelopen zaterdag verloren van Gemini. De bezoekers uit Gouda wonnen in de Apollohal met 17-18 en namen de koppositie over van Ventura.

Beide ploegen stonden voor aanvang van de wedstrijd op een gedeelde eerste plaats met 16 punten uit 9 wedstrijden. De winnaar zou, met daarna nog 2 speelrondes te gaan, een grote stap richting het kampioenschap kunnen zetten. Aanvankelijk kwam Ventura Sport het beste uit de startblokken. Na 10 minuten stonden de Strijenaren met 4-2 voor. Toen brak er echter een sterke periode aan van Gemini, waarop Ventura onvoldoende antwoord had. Hierdoor draaiden de gasten de achterstand om naar een 4-6 voorsprong en bouwden die vervolgens zelfs uit naar 6-11. In de laatste minuten voor de pauze kon Ventura dat nog verkleinen tot een 7-11 ruststand.

Snel aanhaken was het devies voor Ventura in de 2ehelft, maar het eerste doelpunt na rust was voor Gemini; 7-12. Toch wist Ventura zich terug te vechten en bij 10-13 leek het daarin te slagen, maar Gemini strafte slordigheden aan Strijense kant keihard af en liep weer uit naar 10-16. Ventura weigerde zich gewonnen te geven, probeerde met diverse wissels het tij te keren en bleef strijden voor een goed resultaat. Bij 13-18 brak er daardoor nog een serieus slotoffensief aan van Strijense kant. Met 4 doelpunten op rij werd in korte tijd het verschil teruggebracht naar 1 doelpunt: 17-18. Helaas was toen de slotminuut al ingegaan en kreeg Ventura geen kans meer op de gelijkmaker.

“Zeer zuur”, aldus Ventura-coach Marcel Versteeg. “We verliezen de wedstrijd achteraf gezien al in de eerste helft, waarbij Gemini optimaal profiteerde van een zwakke fase van onze kant. Dat verschil van ongeveer 4 doelpunten konden we pas in de slotminuten verkleinen met een alles-of-niets poging, maar het kwam te laat. We zullen nu in ieder geval zelf onze laatste 2 wedstrijden moeten winnen en dan maar afwachten en heel hard hopen dat Gemini nog ergens tegen een nederlaag aanloopt.”

Doelpuntenmakers Ventura Sport:Lotte Buitendijk 5x, Arnold in ’t Veld 5x, Lennert Leunis 2x, Leanne Brugts 1x, Nienke Brugts 1x, Siebe Buitendijk 1x, Arco Dalm 1x, Steven Heesterman 1x.

Stand 4e klasse J:
1. Gemini 10-18
2. Ventura Sport 10-16
3. Olympia (S) 11-14
4. Thor (R) 10-10
5. Sperwers 10-8
6. ‘t Capproen 9-2
7. Nikantes 10-2

Aanstaande zaterdag speelt Ventura Sport in Hellevoetsluis tegen ’t Capproen. Aanvang 14:35 uur.