Orgelconcert Lambertuskerk Strijen door Bastiaan Stolk.

52

STRIJEN Op zaterdag 30 maart  vindt er in de Grote of St. Lambertuskerk in het centrum van Strijen een concert plaats met als thema; “Orgelmuziek van Passie naar Pasen”

Een bijzondere feit is dat het concert gegeven wordt door een oud Hoeksche Waarder namelijk Bastiaan Stolk (1986). Zijn wortels liggen in Oud-Beijerland en hij heeft in die periode les gehad van de bekende organist Henk G. van Putten. Bastiaan is in 2016 door een selectieprogramma bij de Evangelische Omroep uitgeroepen tot beste (amateur)organist van Nederland. Gezien het gekozen programma van dit concert met werken van grote componisten waaronder Bach, Reger, Mendelssohn, Guilmant en toepasselijke koraalwerken van Asma en de Jong, en het feit dat hij inmiddels vele orgelconcerten op zijn naam heeft staan geeft aan dat we  haast kunnen spreken van een professional. Wat aan zijn orgelspel opvalt is zijn bijzonder verzorgde manier van improviseren. Hij zal dit toepassen aan het slot van de avond met de melodie van het lied ‘U zij de glorie’ met aansluitend samenzang. Laat u inspireren tijdens een stijlvol orgelconcert in de Lijdenstijd op weg naar het Paasfeest.  

Het concert vangt aan om 20.00  uur en de deuren zijn vanaf 19.30 uur geopend. Toegangsprijs; 8,50 en dat is inclusief een kop koffie of thee in de pauze waar U de concertgever kunt ontmoeten.

Voor nadere informatie: www.bastiaanstolk.nl