Julianastraat in Strijen gaat vrijdag weer open

299

STRIJEN – Na 3 maanden hard werken gaat de Julianastraat in Strijen eind deze week op vrijdag (week 13) open voor doorgaand verkeer. Aannemer Verheij Infra uit Sliedrecht heeft in opdracht van gemeente Hoeksche Waard de riolering in de straat vernieuwd en de rijbaan en trottoirs zijn opnieuw bestraat. Stedin en Evides hebben de gas- en waterleiding vervangen.

Het geduld van de bewoners wordt beloond
De bewoners van Julianastraat hebben ruim 3 maanden een opgebroken straat voor hun voordeur gehad. Door sneeuw en regenen was dit niet altijd prettig. Gemeente Hoeksche Waard bedankt de bewoners dat zij hun geduld hebben bewaard en de werkzaamheden zonder grote problemen zijn verlopen.

Maar we zijn er nog niet
De Julianastraat en de Bongerdhof in Strijen zijn de eerste 2 straten die klaar zijn en ingericht zijn volgens het ‘duurzaam veilig’ principe. Er geldt een maximum snelheid van 30km/h in de straat en verkeer van rechts heeft voorrang. Maar we zijn er nog niet. Op dit moment gaat de aannemer verder met het vervangen van de riolering in de Troelstrastraat. De werkzaamheden duren zeker nog tot het einde van 2019. Er worden omleidingsroutes ingesteld. De verwachting is dat de werkzaamheden aan de gas- en waterleiding eind april klaar zijn.