Govert Veldhuijzen volgt Peter van der Velden op als waarnemend burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard

206

HOEKSCHE WAARD – Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 april 2019 de heer G. (Govert) Veldhuijzen tot waarnemend burgemeester van gemeente Hoeksche Waard.

De heer Veldhuijzen is 63 jaar en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Tot halverwege februari van dit jaar was de heer Veldhuijzen waarnemend burgemeester van gemeente Nissewaard. Daarvoor was hij waarnemend burgemeester in Gorinchem, gedeputeerde in Zuid-Holland en wethouder in Dordrecht.

De burgemeestersvacature in de Hoeksche Waard  is ontstaan vanwege het vertrek van waarnemend burgemeester Peter van der Velden.  De commissaris heeft, na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad, besloten om tot aan het aantreden van de kroonbenoemde burgemeester een waarnemer te benoemen.

Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris de heer Veldhuijzen voorgesteld als waarnemend burgemeester van gemeente Hoeksche Waard. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de Koning om de heer Veldhuijzen als waarnemend burgemeester te benoemen.

Naar verwachting gaat na de zomervakantie de procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester van start.