Ventura Sport sluit zaalseizoen af met 2e plaats

197

STRIJEN – Ventura Sport won de laatste wedstrijd van het zaalseizoen afgelopen zaterdag met 24-15 van het Rotterdamse Thor. Omdat koploper Gemini geen fout maakte en ook hun wedstrijd won, eindigt Ventura het zaalseizoen op de 2eplaats.

Ventura Sport wist afgelopen zaterdag wat het te doen stond. Eerst zelf winnen van Thor en daarna, met gekruiste vingers, wachten op de uitslag van titelconcurrent Gemini die een paar uur later speelde dan de Strijenaren.

Ventura slaagde in ieder geval ruimschoots in de opdracht om zelf te winnen. Het doorgaans stugge Thor, dat veelal probeert met achterverdedigen de tegenstander te ontregelen en het spel te vertragen, was niet opgewassen tegen de Strijense dadendrang om de laatste zaalwedstrijd van wat glans te voorzien. Bij rust was de voorsprong 10-6 voor de thuisploeg en ook in de 2ehelft scoorde Ventura Sport lekker door, waarbij met name Lotte Buitendijk met scherp schoot. Zodoende eindigde de wedstrijd met een 24-15 overwinning voor Ventura.

Later op de avond kwam echter het nieuws dat koploper Gemini eenvoudig had gewonnen bij Olympia in Spijkenisse en daarmee het kampioenschap claimde.

“We zijn dit zaalseizoen gestart met een hele duidelijke missie, namelijk kampioen worden. Daarin zijn we niet geslaagd, dus als je het puur op de doelstelling beoordeeld dan hebben we het niet goed gedaan”, aldus Ventura-coach Marcel Versteeg. “Daar tegenover staat dat we veel wedstrijden overtuigend gewonnen hebben en het seizoen met een gemiddelde van 20 goals per wedstrijd afsluiten. Dus we hebben ook veel goede dingen laten zien. Maar 2 zwakkere wedstrijden, die we beide met miniem verschil (17-18) verliezen, kosten ons uiteindelijk het kampioenschap.”

Doelpuntenmakers Ventura Sport:Lotte Buitendijk 7x, Arnold in ’t Veld 5x, Siebe Buitendijk 4x, Lennert Leunis 4x, Leanne Brugts 2x, Marlijn Schaap 1x, Arco Dalm 1x.

Eindstand 4e klasse J:
1. Gemini 12-22
2. Ventura Sport 12-20
3. Olympia (S) 12-14
4. Thor (R) 12-12
5. Sperwers 12-10
6. ‘t Capproen 12-4
7. Nikantes 12-2

Ventura Sport gaat zich nu voorbereiden op het 2edeel van het veldseizoen. De veldcompetitie word hervat op zaterdag 20 april. Bijzonderheid hierbij is dat op die datum ook de nieuwe kunstgrasvelden van Ventura worden geopend.