De perenpluk bij Plukhoek Mookhoek begint!

118
Foto Plukhoek Mookhoek

Mookhoek – Vanaf woensdag 21 augustus kunnen er weer handperen geplukt worden bij Plukhoek Mookhoek. Ze starten met de Triomphe, gevolgd door de Conference, de Beurré Hardy en de Doyenné du Comice. Vanaf half september zijn dan de stoofperen aan de beurt. De perenboomgaard van Plukhoek Mookhoek is al 80 jaar oud en daarom zijn er ook andere soorten stoofperen te vinden dan die, die je normaal in de winkel vindt. Zo hebben ze de Winterriet, de Saint Remy en de Brederode.

‘Een goede peer is een onbespoten peer. De peer is vrij gezond maar staat de laatste tijd in een kwaad daglicht omdat er bekend is geworden dat pesticiden door de flinterdunne schil van peer heen gaan waardoor het vruchtvlees verontreinigd wordt met de ziekteverwekkende pesticiden. Daarom is het verstandig om onbespoten peren te eten. Peren bevatten veel vezels die goed zijn om het eten op gelijkmatige wijze te verteren. Peren behoren samen met appelspruimendadels en vijgen tot het fruit met de meeste vezels’(bron: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl)

Iedere cent die bij Stichting Plukhoek Mookhoek uitgegeven wordt gaat naar hun goede doel: de oprichting van een Buitenschool.

Plukhoek Mookhoek aan de Strijensedijk is geopend op woe-vrij-zat en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur. Vergeet niet zelf een tas mee te nemen! 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.