Bijzondere expositie in Museum ‘Het Land van Strijen’ vertelt het verhaal van de Strijense Haven.

215

STRIJEN – Oudheidkundige Vereniging “Het Land van Strijen” heeft de gelegenheid aangegrepen om een expositie samen te stellen over de ‘Nieuwe Haven’ van Strijen. De haven, die stamt uit het einde van de zestiende eeuw, is van groot economisch belang geweest voor Strijen.

In 2018 werd de haven en de Kaai opnieuw ingericht. Tijdens de graafwerkzaamheden werden veel archeologische vondsten gedaan uit de periode 1600 – 1981. Een groot aantal vondsten zal nu voor het eerst worden tentoongesteld in museum “Het Land van Strijen”. Onder meer zullen een zeldzame tinnen Apostellepel en een bijzondere vogelfluit uit de zeventiende eeuw worden getoond. Op panelen wordt de geschiedenis van de haven verteld met veel fotomateriaal van toen en nu.

De expositie wordt zaterdag 7 september, tijdens de Herfstmarkt, officieel geopend door wethouder H. van Waveren (Gemeente Hoeksche Waard) en is te zien tot het eind van dit jaar. Voor meer informatie en openingstijden zie de website van de vereniging.

Museum ‘Het Land van Strijen’, Kerkstraat 47, Strijen. www.hetlandvanstrijen.com

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.