Ventura Sport start het nieuwe seizoen met een overwinning

143

STRIJEN – Ventura Sport begon het nieuwe korfbalseizoen in de 3eklasse G afgelopen zaterdag met een overwinning. De uitwedstrijd tegen DSO in Klundert werd door de Strijenaren met 14-15 gewonnen.

Ventura Sport startte de wedstrijd met 3 nieuwe gezichten in de basisopstelling ten opzichte van het vorige seizoen; Linda de Bie, Sanne Buitendijk en Thomas Zoeter. De openingsfase van de wedstrijd was voor de thuisploeg, DSO nam snel een 2-0 voorsprong en Ventura moest in de achtervolging. De Strijense ploeg groeide in de wedstrijd en vanaf 4-4 namen zij het initiatief over. Hierdoor kon Ventura met een 6-8 voorsprong de kleedkamer opzoeken bij de rust.

Ook aan het begin van de tweede helft was Ventura de betere ploeg en werd dit verschil ook op het scorebord tot uitdrukking gebracht. Met 3 doelpunten op rij groeide de voorsprong naar 6-11. In die fase had Ventura wellicht de wedstrijd al definitief kunnen beslissen, maar dat gebeurde niet en mede door een aantal wissels kwam DSO terug tot 11-13. Met de mentale veerkracht zat het deze middag wel goed bij Ventura, want met 2 snelle doelpunten werd de marge weer vergroot naar 11-15. Dat leek voldoende voor de winst, maar door een Klunderts slotoffensief en een aantal slechte aanvallende keuzes in de Strijense aanval werd het in de slotminuut bij 14-15 toch nog even billenknijpen. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Brouwer kwam dan ook als geroepen.

“Het is altijd lekker om in de eerste competitiewedstrijd direct 2 punten te pakken”, aldus Ventura Sport trainer Marcel Versteeg. “Zeker in deze pittige poule waarin wij zijn ingedeeld moet je iedere kans die je krijgt om punten te pakken met beide handen aangrijpen en dat hebben wij vandaag heel goed gedaan.”

Doelpuntenmakers Ventura Sport:Arnold in’t Veld 5x, Thomas Zoeter 4x, Siebe Buitendijk 3x, Lotte Buitendijk 1x, Linda de Bie 1x, Marlissa Seton 1x.

Eindstand 3e klasse G:
1. Nexus 1-2
2. OZC 1-2
3. ADO 1-2
4. Ventura Sport 1-2
5. DSO 1-0
6. Conventus 1-0
7. NIO 1-0
8. Gemini 1-0

Komende zaterdag (14 september) speelt Ventura Sport thuis tegen titelfavoriet OZC uit Rotterdam. Aanvang 15:30 uur aan de Sportlaan in Strijen.