Ventura Sport pakt belangrijke overwinning tegen DSO

120

STRIJEN – Na drie nederlagen op rij pakte Ventura Sport afgelopen zaterdag weer eens een overwinning. De Strijenaren versloegen het Klundertse DSO met 16-13 in een spannend duel.

Door de serie van drie verliespartijen was Ventura Sport inmiddels afgezakt naar de staart van de ranglijst. Een overwinning op middenmoter DSO was dan ook hard nodig om weg te blijven van de degradatieplekken. De gasten scoorden weliswaar het eerste doelpunt van de middag, maar daarna maakte Ventura er drie op rij voor een 3-1 voorsprong. DSO counterde echter door ook een serie van drie goals te maken en een 3-4 voorsprong te nemen. Gedurende de eerste helft kreeg Ventura verdedigend wel meer grip op de belangrijkste aanvallers van DSO en mede daardoor liep de ploeg voor rust alsnog uit naar 7-5.

Die marge werd in de tweede helft verder uitgebouwd tot vier doelpunten. Dat leek lange tijd voldoende voor de overwinning, maar DSO wilde zich daar niet zomaar bij neerleggen en gooide er bij 14-10 nog een flink slotoffensief tegenaan. Eerst werd het verschil verkleind tot 14-12 en toen ook de 14-13 door de mand viel liep de spanning in en rond het veld nog verder op. Een rake strafworp van Lennert Leunis bracht echter de definitieve beslissing en de daaropvolgende 16-13 van aanvoerder Siebe Buitendijk in de dying seconds was daarna de kers op de taart.

“Een broodnodige, maar ook zeer verdiende overwinning”, vond Ventura coach Marcel Versteeg. “Het eerste kwartier was nog onrustig en rommelig, maar daarna kwamen we aanvallend en verdedigend steeds beter in de wedstrijd en zag je het vertrouwen bij de spelers weer groeien. We zullen de tweede helft van de veldcompetitie nog flink aan de bak moeten om ons veilig te spelen, maar met deze overwinning staan we voorlopig in ieder geval aan de goede kant van de streep en als we zo spelen als vandaag dan hoeven we daar ons ook geen zorgen over te maken.”

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Siebe Buitendijk 5x, Thomas Zoeter 4x, Lennert Leunis 3x, Lotte Buitendijk 1x, Sanne Buitendijk 1x, Marlijn Schaap 1x, Arco Dalm 1x.

Stand 3e klasse G:

  1. ADO 8-14
  2. OZC 8-12
  3. Nexus 8-11
  4. DSO 8-7
  5. NIO 8-7
  6. Ventura Sport 8-6
  7. Conventus 8-4
  8. Gemini 8-3

Dit was de laatste wedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie, die wordt hervat in het voorjaar van 2020. De korfballers gaan zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie die start op zaterdag 23 november.