Nieuwe dienstregeling Connexxion in de Hoeksche Waard met in het weekend ook voortaan een nachtbus naar o.a. Strijen

901

HOEKSCHE WAARD – Per 15 december gaat de nieuwe dienstregeling in regio Hoeksche Waard & Goeree Overflakkee in. In dit bericht staan de wijzigingen weergegeven voor de Hoeksche Waard.  Goed om te zien is dat er ook in de weekenden een nieuwe nachtlijn komt voor de jeugd uit de Hoeksche Waard vanuit Rotterdam Centraal met nachtbussen die stoppen in Strijen, Numansdorp, Klaaswaal, Westmaas en Mijnsheerenland.  en de Nachtlijn 860 van Rotterdam naar Oud-Beijerland wordt uitgebreid: de rit om 04.30 vanaf Rotterdam CS rijdt na Oud-Beijerland door naar Nieuw-Beijerland, Piershil en Goudswaard.

Vertrektijd alle buslijnen kunnen wijzigingen

De vertrektijden van alle buslijnen kunnen op ritniveau enkele minuten verschuiven. Dit doet Connexxion om aansluitingen op ander openbaar vervoer te verbeteren of te behouden.

Lijn 166

Dordrecht – Rotterdam andere route in ’s-Gravendeel

Lijn 166 rijdt voortaan via de Smidsweg in ’s-Gravendeel en niet meer via de Mijlweg. Doorgaande reizigers en reizigers vanaf de belangrijkste haltes in ’s-Gravendeel krijgen hiermee een snellere verbinding naar Rotterdam en Dordrecht.

De haltes Rotonde en Mijlweg vervallen voor lijn 166. Vervangende haltes zijn Weegje en Smidsweg.De halte Rotonde wordt nog wel door lijn 185 / 585 bediend. De halte Mijlweg vervalt geheel.

 Bekijk de nieuwe route op de afbeelding hieronder

Lijn 176

Rotterdam – Dordrecht een rit ingekort tot ’s-Gravendeel

De rit met vertrek 17.16 uur uit Rotterdam rijdt tot ’s-Gravendeel en niet verder door naar Dordrecht. Reizigers kunnen gebruik maken van lijn 166 Rotterdam – Dordrecht. 

Lijn 180 

Wijzigt in scholierenlijn 680 en minder ritten         

In de middag vervallen er ritten en lijn 680 stopt ook eerder: de laatste ritten vervallen
Lijn 180 verandert in scholierenlijn 680. Dit betekent dat er niet gereden wordt in alle schoolvakanties en niet op bijzondere dagen zoals Bevrijdingsdag en de dag na Hemelvaart.Als lijn 180 niet rijdt, is het alternatief het reizen via Rotterdam Zuidplein met RET lijn 84/184 en Connexxion lijn 166 naar Heinenoord Busstation.

Lijn 666

Maasdam – Puttershoek – Oud-Beijerland Scholengemeenschap extra ritten

Scholierenlijn 666 krijgt een extra rit in de ochtend en in de middag.
Deze ritten rijden in aansluiting op het begin 3e lesuur (ochtend) en einde van het 5e lesuur van Scholengemeenschap Willem van Oranje locatie Poortwijk.
Lijn 666 rijdt via het busstation Heinenoord. Scholieren van of naar andere kernen dan Puttershoek / Maasdam kunnen bij busstation Heinenoord overstappen op andere lijnen.

Nachtlijn 860

Rotterdam – Oud-Beijerland rijdt ook naar Goudswaard

Nachtlijn 860 wordt uitgebreid: de rit om 04.30 vanaf Rotterdam CS rijdt na Oud-Beijerland door naar Nieuw-Beijerland, Piershil en Goudswaard

Nieuw: nachtlijn 867

Rotterdam – Strijen – Numansdorp – Klaaswaal – Westmaas – Mijnsheerenland

Nieuwe nachtlijn 867 met 2 ritten:

  • Rit 1 vertrekt om 02:30 uur vanaf Rotterdam CS naar Puttershoek, Maasdam en Strijen.
  • Rit 2 vertrekt om 04:30 uur vanaf Rotterdam CS naar Puttershoek, Maasdam, Strijen, Numansdorp, Klaaswaal, Westmaas en Mijnsheerenland.

Bekijk de gehele nieuwe dienstregeling