Sjaak van de Velde, 40 jaar Kyokushin Karate in de Hoeksche Waard

244
HOEKSCHE WAARD – De geboren en getogen Rotterdammer en sinds 25 jaar woonachtig in Strijen,  Shihan Sjaak van de Velde viert deze maand zijn 40 jarig jubileum als Kyokushin karate beoefenaar en verderop het jaar 25 jaar als sportschoolhouder.

Sjaak : Ik ben 22 jan 1980 begonnen met Kyokushin Karate bij sensei Peter Meerburg in Spijkenisse die inmiddels is overleden en op 1 sept 1995 heb ik mjjn eigen Dojo opgericht in Strijen. Een half jaar later kwam daar zijn leraar en oud politieofficier Marius Goedegebuur bij om hem te helpen en nu 25 jaar later zijn er Dojo’s in de Hoeksche Waard, Barendrecht en Rotterdam waar Van de Velde en Goedegebuur 
 
Na 40 jaar kyokushin karate is shihan Sjaak van de Velde 7e Dan Kyokushin en officieel Japans gecertificeerd nog steeds gemotiveerd en geeft hij 4 x per week les op verschillende plaatsen.
 
Van de Velde die zowel voorzitter is de Nederlandse Kyokushin Organisatie (N.K.O.) als chairman van de United Federation of Kyokushin Karate (U.F.K.K.) geeft overal in de wereld les op uitnodiging en is een hele grote naam in de karatewereld. 
 
Sjaak : Mijn motivatie en doel zijn altijd hetzelfde gebleven, het tradionele kyokushin karate in Nederland en wereldwijd uit te dragen zoals onze stichter Mas Oyama dit heeft ontwikkeld. Karate is voor mij al heel lang geen sport meer maar een levenswijze die ik volg en ik ben deze weg ingeslagen en zal deze bewandelen tot aan mijn dood. 
 
Het voornaamste is dat ik de jeugd iets bij brengt over Respect, Discipline, Doorzetten, Zelfvertrouwen en een never give up mentaliteit zodat ze daar wat aan hebben in hun verdere leven vol met vallen en opstaan. Vallen is nooit erg, en hoe vaak ook niet, het gaat er om dat je altijd 1 x meer opstaat en er weer voor gaat, hoe moeilijk dat soms ook is. Kyokushin karate is geen makkelijk sport maar wel een sport waar je iets aan zal overhouden als les voor je verdere leven.
 
Wil je eens kennis maken met deze zeer effectieve verdedigingssport dat ben je van harte welkom in Westmaas, Barendrecht of Rotterdam om iets te proeven van het traditionele Kyokushin Karate oftewel, de Weg van de Uiterste Waarheid.
 
Info : Sjaak 0619434897 of anyway654@gmail.com