Zorgcoöperatie de Striensche: We zijn blij met het nieuwe Buurthuis Me Makaer.

214

STRIJEN – Onder overweldigende belangstelling is op 11 januari 2020 het buurthuis van zorgcoöperatie de Striensche geopend. Bram de Jong dankte alle sponsoren, vrijwilligers en partners voor hun bijdragen en het vele werk om dit tot stand te brengen. De crowd fundingsactie heeft bijna EUR 23.000 opgeleverd!

De Gemeente Hoeksche Waard was vertegenwoordigd door wethouder Joanna Blaak, die lovende woorden uitsprak over de goede initiatieven in Strijen met dit buurthuis in het bijzonder. De opening werd verricht door oud-bestuursleden Lenie Smits en Alie Verschoor door het bekend maken van de naam van het buurthuis Me Makaer.

Het buurthuis gaat open op maandag, woensdag en vrijdag van 10-16 uur.
Laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen, juist ook voor degenen, die niet gemakkelijk ergens binnen stappen.

Naar behoefte zullen diverse activiteiten georganiseerd gaan worden met elkaar en door elkaar. Dat kan zijn op het interactieve vlak (koffie, praatje, spelletje), culinair (kookcursussen?), creatief (diverse handwerken of handarbeid), maar ook informatief (tablet en telefoonhulp, hulp bij formulieren) of samen dingen gaan ondernemen.

Alle vrijwilligers hebben er enorm zin in om dit met onze bezoekers vorm te gaan geven. Waar nodig worden zij ondersteund door de professionals van onze (zorg-)partners.