Ook op dinsdag staking bij de Technische Unie in Strijen

281
Foto Rijnmond
STRIJEN – Medewerkers van de Technische Unie leggen ook dinsdag het werk neer en gaan wederom staken bij de vestiging in Strijen. Dat hebben leden van vakbond FNV op maandagmiddag besloten. Maandag voerden al zo’n tachtig medewerkers actie.

Technische Unie is de grootste technische groothandel van het land. Personeel staakt onder meer voor een loonsverhoging van vijf procent en voor een nieuwe cao. Daarnaast moeten de verslechteringen die de werkgevers voorstellen, van tafel.

Volgens FNV willen werkgevers dat bijvoorbeeld tot 22:00 uur ‘s avonds en op zaterdag geen toeslagen meer worden betaald. Ook zouden zij de leeftijdsdagen willen afschaffen. De werknemers willen dat deze verslechteringen niet doorgaan.

 

 De cao-gesprekken met de technische groothandels lopen al sinds april 2019. Hoewel FNV een loonsverhoging van vijf procent per jaar over twee jaar eist, gaan de werkgevers niet verder dan negen procent in vier jaar. 

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.