Ventura Sport moet overwinning opnieuw aan ADO laten

206

STRIJEN – Ook in de 3e ontmoeting dit seizoen moest Ventura Sport opnieuw de overwinning aan de ‘s-Gravendeelse buurman ADO laten. De seuters wonnen in Strijen met 14-17.

Voor beide teams stond er veel op het spel in deze derby. De thuisploeg moest winnen om weg te komen van een degradatieplaats en ADO heeft de punten hard nodig om uitzicht te houden op een promotieplaats.

Ondanks het voornemen van Ventura om direct het initiatief te nemen in de wedstrijd, waren het de gasten die een stuk scherper en efficiënter uit de startblokken kwamen. Dit resulteerde in een vlotte 0-4 voorsprong voor ADO. Een betere fase van de thuisploeg bracht Ventura terug tot 3-4, maar ADO was op tijd weer bij de les om de voorsprong vast te houden. De marge bleef de 1e helft rond de 3 doelpunten. Net voor rust dacht Ventura bij 6-8 nog een keer aan te haken, maar vlak voor het rustsignaal tekende ADO nog 6-9 aan.

Toen ADO uit de eerste de beste aanval van de 2e helft ook direct de 6-10 scoorde keek Ventura weer tegen het verschil van 4 doelpunten aan. Wat Ventura in de 2e helft ook probeerde, onder andere met diverse wissels en time-outs, het lukte niet of nauwelijks nog om dichterbij ADO te komen. De gasten bleven op de juiste momenten meescoren en Ventura had ontzettend veel kansen nodig om tot doelpunten te komen. In de laatste minuut kon Ventura vanaf de strafworpstip de eindstand neerzetten op 14-17.

“In de 2 eerdere ontmoetingen met ADO was het verschil in de uitslag 5 doelpunten (13-8 en 18-13), dus als je puur naar het scorebord kijkt zaten we er vandaag dichterbij, maar voor mijn gevoel hebben we weer de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen”, was de reactie van Ventura-coach Marcel Versteeg. “En dat was zeker niet de bedoeling, maar met een 0-4 start help je ADO natuurlijk heerlijk in het zadel. Op inzet en strijdlust kan ik de ploeg niets verwijten, maar als je kijkt naar de individuele fouten die we maken en het lage schotpercentage dat we halen roep je de problemen over jezelf af.”

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Arnold int Veld 5x, Ylse Batenburg 2x, Siebe Buitendijk 2x, Jonah Sanderse 2x, Marlissa Seton 1x, Lennert Leunis 1x, Thomas Zoeter 1x

8. Gemini 10-0

De komende 2 zaterdagen ligt de competitie stil vanwege de voorjaarsvakantie. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 7 maart. Ventura Sport gaat dan op bezoek bij GKV in Den Haag. Aanvang 14:40 uur.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.