Opfriscursus Rijvaardigheid Senioren in Strijen

223

STRIJEN – Veilig Verkeer Nederland houdt op 19 maart 2020 in opdracht van de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Hoeksche Waard een ‘Opfriscursus Rijvaardigheid’. De cursus vindt plaats in Dorpshuis Streona in Strijen.

Voor verkeersdeelnemers wordt deelname aan het verkeer steeds ingewikkelder. Dit heeft verschillende redenen zoals de toenemende drukte in het verkeer; de invoering van nieuwe verkeersregels en ook de vermindering van lichamelijke functies, zoals gezichts-, gehoor-, reactie- en concentratievermogen. Het doel van deze cursus is senioren zo lang mogelijk veilig en mobiel houden in het verkeer.

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de verkeerstheorie. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals ‘het nieuwe rijden’ krijgen volop de aandacht. Bovendien wordt een reactietest afgenomen.

Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maken deelnemers in hun eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijgen zij een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee zij de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in rijgedrag en routine kunnen verbeteren.

Aan het einde van de cursus ontvangen deelnemers een bewijs van deelname en een naslagwerk zodat ze de theorie en de persoonlijke adviezen nog eens kunt nalezen. Voor alle duidelijkheid: deze rijtest is géén examen en niet verplicht. Deze cursus heeft géén gevolgen voor de geldigheid van het rijbewijs.

Iedere belangstellende, ouder dan 65 jaar, die in het bezit is van een geldig rijbewijs, auto of brommobiel en woonachtig is in Strijen en omgeving is welkom. Deze uitnodiging geldt ook voor een (eventuele) partner met een leeftijd van 65 jaar en ouder.

Er zijn nog plaatsen vrij. Er is een ochtendcursus van 8.45u – 12.00u en een middagcursus van 12.50u – 16.00u. Aanmelden kan tot en met 11 maart 2020 bij meneer Hans Mölman van Veilig Verkeer Nederland via h.molman@xs4all.nl of telefonisch via 078- 67 43 285. Na aanmelding ontvangen deelnemers een bevestigingsbrief.

De eigen bijdrage is 15 euro, die betaald moet worden bij aanvang van de cursus. Voor een kopje koffie of thee wordt uiteraard gezorgd.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.