Ambassadeurs als steun voor bedrijventerrein of winkelgebied

316
Foto van de kerkstraat in Strijen die in 2015 werd opgeleverd.

Ambassadeurs gaan ondernemersverenigingen ondersteunen om zo in corona-tijd de samenwerking op bedrijventerreinen en winkelgebieden te blijven stimuleren.

Ambassadeurs als ondersteuning voor bedrijventerreinen en winkelgebieden

Vanwege de coronacrisis lukt het ondernemers niet altijd om voldoende tijd vrij te maken voor de taken van een ondernemersvereniging, terwijl samenwerking in deze tijden erg belangrijk is. Vanaf 1 mei heeft de provincie Zuid-Holland daarom 3 parkmanagers als ambassadeurs ingehuurd die ondernemersverenigingen op bedrijventerreinen gaan ondersteunen. Ook voor de Zuid-Hollandse winkelgebieden verwacht de provincie 3 ambassadeurs aan te stellen. Ze gaan in gesprek met ondernemersverenigingen en waar nodig hands-on ondersteunen.

Voor ondernemers door ondernemers

Voor een goed vestigingsklimaat op bedrijventerreinen en winkelgebieden is het erg belangrijk dat de zittende ondernemers en vastgoedeigenaren zich goed organiseren en samenwerken. Gedeputeerde Willy de Zoete: “De basis van een duurzame ontwikkeling is de goede organisatie van een lokale ondernemersvereniging op een bedrijventerrein of in een winkelgebied. Onze deskundige ambassadeurs kunnen daarin goed adviseren”. Lokale ondernemersverenigingen voeren overleg met de gemeente over allerhande zaken en zorgen voor communicatie naar de ondernemers. Elke ondernemersvereniging heeft een eigen rolopvatting die varieert van het organiseren van de gezamenlijke activiteiten tot het als collectief ophangen van camera’s, het uitvoeren van energieprojecten, het neerzetten van wegwijsborden, voeren van gezamenlijke marketing, het behartigen van belangen richting vastgoed en in de huidige ‘coronasituatie’ het opzetten van gezamenlijke websites en bezorgservices, etc. Ook kunnen deze ondernemersverenigingen een belangrijke rol spelen bij het stimuleren van nieuwe thema’s als digitalisering en verduurzaming. Wat ze gemeen hebben is het motto: ‘voor ondernemers door ondernemers’.

Het belang van samenwerking

De afgelopen jaren is in het algemeen de samenwerking op bedrijventerreinen en in winkelgebieden gestegen. Het zou zonde zijn dat de coronacrisis leidt tot minder samenwerking. Terwijl in deze tijden het juist belangrijk is om goed te blijven samenwerken om de kwaliteit en veiligheid van een bedrijventerrein of winkelgebied blijvend te versterken. Daarom zorgt de provincie er voor dat door de extra ondersteuning door ambassadeurs, ook na de coronacrisis, winkelgebieden en bedrijventerreinen verder kunnen werken aan een sterk duurzaam en veilig lokaal bedrijfsleven.

Aanmelden

De ambassadeurs zullen ondernemersverenigingen op bedrijventerreinen en in winkelgebieden actief benaderen. Mocht u hier niet op kunnen wachten of heeft u een urgent verzoek, mail dan naar .


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.