Coronavirus (COVID-19) cijfers in de Hoeksche Waard van woensdag 3 juni tot dinsdag 16 juni

179

HOEKSCHE WAARD – Vanaf heden worden de cijfers per dag anders weergegeven waar voortaan per twee weken het verloop van de verspreiding te zien is. Er zijn sinds woensdag 3 juni geen nieuwe patiënten uit de Hoeksche Waard opgenomen in het ziekenhuis met het Coronavirus. Het aantal opgenomen personen in de Hoeksche Waard staat op dinsdag 16 juni op 0. Het aantal positief geteste personen in de Hoeksche Waard steeg sinds woensdag 3 juni met 6  en staat op dinsdag 16 juni op 6Het aantal overleden personen steeg sinds woensdag 3 juni niet . Er zijn tussen woensdag 3 juni en dinsdag 16 juni geen personen overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. 

TOTAAL CIJFERS HOEKSCHE WAARD SINDS CORONA UITBRAAK TOT 16 JUNI 

  • Het aantal personen wat opgenomen is geweest in het ziekenhuis uit de Hoeksche Waard staat nu op 76 personen.  
  • Het aantal positief geteste personen in de Hoeksche Waard 308 . 
  • Er zijn tot nu toe 20 personen overleden in de Hoeksche Waard aan de gevolgen van het Coronavirus

Actuele cijfers COVID-19: 16 juni 2020

Positief geteste personen 49.087* (+140)
Ziekenhuisopnames 11.834 (+4)
Overleden personen 6.070** (+5)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

Klik hieronder op de afbeeldingen voor de kaarten.

 

0800-1202, landelijk nummer voor testafspraak coronavirus

Vanaf 1 juni 08.00 uur kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800-1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land ingericht.

Alleen getest bij klachten

Het telefoonnummer is bedoeld voor iedereen die milde klachten heeft passend bij het coronavirus. Alleen met deze klachten wordt een test afgenomen. Zonder klachten heeft het geen zin een test af te nemen. Voor het maken van de afspraken worden kort een aantal vragen gesteld over de aard van de klachten. Bij het maken van de afspraak wordt een BSN-nummer gevraagd ter identificatie. De beller krijgt dan de tijd en plaats waarop de test wordt afgenomen. Het streven is om de test zo snel mogelijk af te nemen, in principe de volgende dag.