Dorpswethouder Blaak bezoekt zorgboerderij de Peerdegaerdt in Strijen

49
Foto Gemeente Hoeksche Waard
STRIJEN – Op maandag 15 juni bezocht wethouder Joanne Blaak zorgboerderij De Peerdegaerdt in Strijen 🐴🌳 De Peerdegaerdt runt al jaren een zorgboerderij en heeft in de afgelopen jaren gemerkt dat hun aanpak voor kinderen en jongeren die niet gedijen op school – en daardoor (vaak) thuis zijn – tot mooie resultaten leidt 👏
 


Zij gaan hun programma verder doorontwikkelen en zoeken daarbij aansluiting met scholen, jeugdteams, leerplicht en het jongerenwerk. Als wethouder Jeugd is Joanne Blaak blij met de aandacht voor deze vaak ‘vergeten’ doelgroep. Het is belangrijk om te kunnen meedoen in de samenleving en om ouders en jongeren te helpen het weer ‘zelf te doen’ 🙋‍♂️🙋‍♀️

Joanne Blaak: “Dit soort particuliere initiatieven zijn waardevol als ze goed zijn ingebed in onze zorgketen. Het is belangrijk dat er goed wordt samengewerkt zonder dubbellingen of gaten in de hulpverlening en met als doel dat ouders en de kinderen het ‘weer zelf’ kunnen. Ik ben geen wethouder Onderwijs, maar het principe van Maria Montessori ‘leer mij het zelf te doen’ zou voor mij ook een mooi motto zijn voor de jeugdhulp.”