Laat je eigen fruit persen bij Plukhoek Mookhoek.

92

Op 24 oktober (de laatste zaterdag van de herfstvakantie) is het mogelijk om van je eigen fruit sap te laten persen bij Plukhoek Mookhoek. Er wordt die dag een vacuüm pers het erf op gereden om van de laatste peren sap te persen. Uiteraard maken we er een gezellige dag van met velerlei oogstactiviteiten.

Ook jouw fruit kan tot sap verwerkt worden als je met minimaal 75 kilo fruit komt. Het sap wordt keurig verpakt in een z.g. saptap van 3 of 5 liter. Hierin is het sap minimaal een jaar houdbaar. Meer informatie vind je op de www.sappers.nl; bijvoorbeeld over de verschillende fruit/groente-combinaties die je kunt laten persen. Sap van je eigen fruit, hoe leuk is dat?

Heb je minder fruit, maar wil je toch meedoen? Geen probleem. Vanaf 25 kilo kun je om 16.00 uur meedoen met ‘Happy Hour’. We combineren dan alle kleinere hoeveelheden fruit zodat er een gemeenschappelijk sapje ontstaat. Of koop een lot voor €2,50 van de onze vakantieloterij. Je steunt daarmee de stichting en kunt daarmee alle peren winnen die een boom naar keuze dit seizoen geeft. Dat kan oplopen tot wel 40 kilo!

Meedoen aan de SAPPERSDAG? Stuur een mailtje naar plukhoekmookhoek@gmail.com. Geef daarin het volgende aan: Je naam, je 06-nummer en de hoeveelheid en soort fruit die je wilt laten persen. Wij maken dan de planning. Je hoort van ons hoe laat je ongeveer aan de beurt bent en wat de kosten zijn.

Geen fruit maar wel nieuwsgierig? Kom gezellig langs op onze SAPPERSDAG 2020 en laat je verassen door de mooie smaken van de natuur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.