De Jonge: ‘ Verwachting nu: huidige coronamaatregelen tot in december nodig’ , Maar het kabinet zal zeker extra maatregelen nemen als dat ergens de komende dagen nodig blijkt.

46
De nu geldende coronamaatregelen zijn zeker tot in december noodzakelijk. Dat heeft minister De Jonge gezegd tijdens een toelichting op de huidige gang van zaken rond het virus. Dat de maatregelen tot december van kracht blijven, is langer dan het kabinet op 13 oktober aankondigde. Toen werd uitgegaan van een maand. In principe is er volgende week dinsdag weer een persconferentie maar het kabinet zal zeker extra maatregelen nemen als dat ergens de komende dagen nodig blijkt.  

Bekijk hier het persmoment van dinsdag 27 oktober terug:
 
 
 
Volgens De Jonge is het kabinet bereid om elke maatregel te treffen om het virus eronder te krijgen. Daar hoort ook een volledige lockdown bij, meldde premier Rutte. Hij riep iedereen nogmaals op om zich aan de coronaregels te houden. “De cijfers blijven te hoog.”

Het kabinet maakte dinsdagavond geen nieuwe maatregelen bekend, omdat de effecten van het pakket van twee weken geleden nog niet duidelijk zijn. “We weten het gewoon nog niet precies. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, om op de rem te trappen.”

Rutte en De Jonge geven volgende week dinsdag weer een ‘echte’ persconferentie. Dan is er meer bekend over het effect van de huidige maatregelen, zoals de sluiting van de horeca en het maximum van vier mensen bij elkaar. 

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond

 

 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.