‘Vergaande lockdown: bijna alles dicht tot en met 19 januari’

213
Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: scholen, niet-essentiële winkels, musea, kapsalons en theaters. Dat meldt de NOS op basis van bronnen in Den Haag.

De maatregelen gaan vannacht om 00:00 uur al in, om een run op winkels morgen te voorkomen. Contactberoepen zoals de fysio en massagesalons moeten ook stoppen en mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven.

Scholen moeten vanaf woensdag hun deuren sluiten en online les gaan geven. Premier Mark Rutte spreekt het land vanavond om 19:00 uur toe over de vergaande maatregelen.

Het kabinet gaat over tot deze drastische maatregelen omdat het aantal besmettingen hard is opgelopen en de druk op de zorg te groot wordt.

Het kabinet hoopte op het terugbrengen van het aantal besmettingen half december naar 3600, maar het zijn er nu dagelijks bijna 10.000. Het instellen van een avondklok is wel besproken, maar wordt niet ingevoerd.

Dit is een bericht via onze mediapartner Rijnmond


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.