Stookalert voor provincie Zuid-Holland: ‘Geen open haard of vuurkorf vanwege windstil weer’

350
Foto Pixabay
Het RIVM heeft voor de provincie Zuid-Holland een stookalert afgegeven. Vanwege het windstille weer wordt inwoners vrijdag afgeraden een open haard of vuurkorf te gebruiken. Het alarm geldt voor heel Zuid-Holland.

Ook de gemeente Hoeksche Waard roept inwoners via twitter  op om vrijdag geen hout te stoken. “Bij windstil weer blijft de rook lang hangen en neemt de luchtvervuiling snel toe. Dat levert grote overlast op voor de buurt, in het bijzonder voor mensen met luchtwegproblemen.

Voor meer informatie over houtstook in de Hoeksche Waard kan je kijken op de website van de gemeente Hoeksche Waard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.