Nieuw in de Hoeksche Waard: Mijanou Interieur, interieurontwerp geïnspireerd op het Hoeksche Waards landschap

118
Mijanou interieur - Foto PR

Sinds begin dit jaar werkt Mijanou de Kreek uit Goudswaard als zelfstandig interieuradviseur en stylist. Haar fraaie interieurontwerpen kenmerken zich door natuurlijke elegantie en verrassende composities. Het Hoekschewaards landschap vormt hierbij een belangrijke inspiratiebron. “De rust, harmonie, patronen en kleuren: de natuur brengt ons zoveel moois. Tijdens een wandeling door de Korendijkse Slikken ontstaan de leukste ideeën.”

Mijanou de Kreek – Privefoto

De liefde voor natuurlijke schoonheid zat er altijd al in. Mijanou had 25 jaar geleden haar eigen schoonheidssalon in Strijen. Tegenwoordig is een bezoek aan de schoonheidsspecialiste heel normaal, maar Mijanou was toen haar tijd ver vooruit. “Mijn aanpak was denk ik te vooruitstrevend, waardoor ik voor mijn gevoel werd geremd in mijn ontwikkeling. Ik ben uiteindelijk iets anders gaan doen, maar het zelfstandig ondernemerschap bleef lonken. Naast mijn werk was ik veel met interieur bezig en ik kreeg steeds vaker de vraag van bekenden de of ik kon helpen met een interieur- of stylingadvies. Uiteindelijk heb ik de opleiding gevolgd voor interieurontwerper en sinds begin 2021 is Mijanou Interieur een feit.”

Tijdloze basis en trendy eyecatchers
De interieurontwerpen van Mijanou kenmerken zich door een rustige, tijdloze basis. “Met een toffe eyecatcher en de juiste accessoires zorg ik voor een sprankelende afwisseling. Ik heb niet één specifieke stijl. Het is juist leuk om verschillende stijlen te combineren, waarbij de wensen van de klant natuurlijk leidend zijn. Ik begin altijd met een vrijblijvend intakegesprek. Hierin ga ik niet alleen in op esthetische wensen, maar kijk ik ook naar de leefstijl, hobby’s en gezinssamenstelling. Een goed interieuradvies vraagt meer dan een mooie uitstraling. De omgeving moet ook comfortabel en praktisch zijn.”

Sfeerkaarten
Waar interieurontwerpers meestal aan de klant vragen om een moodboard te maken, doet Mijanou dit voor de klant. “Dit zorgt bij klanten voor verrassende nieuwe inzichten. Mensen roepen bijvoorbeeld op voorhand dat ze de kleur groen of een industriële look niet mooi vinden, maar je hebt zoveel kleuren groen en de interpretatie van ‘industrieel’ verschilt per persoon. Ik heb speciale sfeerkaarten waar klanten uit kunnen kiezen. Vervolgens maak ik op basis van mijn bevindingen tijdens het intakegesprek en de gekozen sfeerkaarten een moodboard. Als men tevreden is maak ik twee schetsontwerpen, waarna ik het gekozen ontwerp verder uitwerk in 3D.”

Sinds de start van haar bedrijf is Mijanou al voor verschillende opdrachtgevers aan de slag. De werkzaamheden variëren van interieuradvies en hulp bij styling tot een compleet interieurontwerp, met of zonder personal shopping. Is jouw interieur ook toe aan een opknapper, heb je moeite met styling, ga je verhuizen of verbouwen? Kijk op www.mijanou-interieur.nl voor de mogelijkheden en inspiratie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.