Luchtwachttoren in de Mariapolder open op Open Monumentendag op zaterdag 11 september

30

Strijen – Op zaterdag 11 september zal de luchtwachttoren in de Mariapolder van Strijen voor publiek geopend zijn. Deze toren is één van de 275 uitkijk posten  die in de periode van de koude oorlog in Nederland gebouwd zijn als uitkijktoren om de Russen te lokaliseren.

Van de 275 zijn er nog een paar over en één van de weinige die gerestaureerd is staat in de Mariapolder van Strijen. Op deze dag zullen er gidsen van de oudheidkundige vereniging “Het Land van Strijen” aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven. Ook het op ware grote nagebouwde richttoestel zal dan te gebruiken zijn om te ervaren wat het is om het luchtruim af te speuren. U kunt dan genieten van het uitzicht over de polders van Strijen en het Brabantseland aan de overkant van het Hollandsdiep.

Mocht u er naar toe gaan dan bent u hartelijk welkom tussen 10.00 en 16.00 uur als de vlag van Strijen op de toren wappert. Wel moet u er rekening mee houden dat de toren niet groot is. Daarom zal er op toegezien worden dat er niet meer dan 2 personen tegelijk naar boven kunnen. Dit om de 1.5 meter te kunnen garanderen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.