De Coronaprikbus komt naar Strijen bekijk hier waar en wanneer hij komt

234

De coronaprikbus van de GGD komt naar de Hoeksche Waard. U kunt daar uw vragen over de vaccinatie stellen en uw eerste vaccinatie tegen corona halen. Dichtbij, gratis en zonder afspraak.

De vaccinatiecampagne tegen corona is een nieuwe fase ingegaan. Na de grootschalige vaccinatie gaat de GGD met de bus naar de inwoners toe. “Het is fijn dat de bus naar de Hoeksche Waard komt”, aldus wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat.“ Op die manier kunnen we alle inwoners van de Hoeksche Waard de gelegenheid bieden om op een laagdrempelige manier ook zonder afspraak een eerste prik te halen.”

Informatie over vaccineren en eerste prik

Inwoners kunnen in de bus informatie krijgen over de vaccinatie tegen corona van voorlichters van de GGD. Zij kunnen zich ook laten vaccineren. Inwoners kunnen kiezen tussen BioNTech/Pfizer en Janssen. Voor de eventuele tweede vaccinatie maken zij een afspraak op een ‘vaste’ locatie. Hiermee worden ze ter plekke geholpen door medewerkers van de GGD.

De prikbus staat – steeds tussen 12.00 en 20.00 uur – in de volgende dorpen op de volgende dagen:

Datum Bus 1 Bus 2
Maandag 20 september Zuid-Beijerland

Parkeerplaats Albert Heijn/Etos

 

Puttershoek

Maximaplein

Dinsdag 21 september Nieuw-Beijerland

Parkeerplaats Dorpshuis de Swaensvoet

Heinenoord

Parkeerplaats Sporthal de Tienvoet

Woensdag 22 september Strijen

Parkeerplaats Lidl

Oud-Beijerland

Vierwiekenplein

 

Donderdag 23 september Goudswaard

Parkeerplaats Coorndijkstraat/Van Gaesbeekstraat (Allego laadstation)

Klaaswaal

Oranjeplein

Vrijdag 24 september Mijnsheerenland

Parkeerplaats Dorpshart

’s-Gravendeel

Parkeerplaats Albert Heijn/  

‘t Weegje

 

 

Voor wie?

Iedereen vanaf 12 jaar kan in de bus een vaccinatie krijgen met een vaccin dat beschermt tegen corona. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassen persoon bij moet zijn. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen alleen komen.

 

 

ID en mondkapje meenemen

Iedereen die een prik wil, moet een legitimatiebewijs laten zien en een mondkapje meenemen. Ook kinderen moeten een legitimatiebewijs laten zien.

 

Vragen en meer informatie

Bij de bus zijn voorlichters aanwezig van de GGD. Zij kunnen uw vragen over het coronavirus en de vaccinatie beantwoorden. Voor meer informatie over de coronavaccinatie kunt u bellen met de GGD Zuid-Holland Zuid: 078 – 770 85 80 (tussen 08.00 en 20.00 uur).

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.