De Hoeksche Waard heeft een kinderboekenwinkel in Strijen

535
Nelke in haar kinderboekenwinkel in de Kerkstraat in Strijen - Foto Boekhandel Schouten

Strijen – Je bent juf én boekverkoper. Het thema van de kinderboekenweek die 6 oktober begint is ‘worden wat je wil‘ oftewel: maak je dromen waar. Dan kan het zomaar gebeuren dat een leegstaand winkelpand een Kinderboekwinkel wordt.

Sinds 2019 heeft het specialisme van boekhandel Schouten in Strijen al de naam ‘Mijn Eiland’ voor de kinderboekenafdeling, waar Nelke haar twee liefdes samenvoegt. Ook tijdens de lockdown was er actie rondom de Kinderboekwinkel: een Gruffalo-speurtocht en de voorleesontbijtjes die per bakfiets bezorgd werden. En dan nu een echte Kinderboekwinkel.

Vrijwel alle kinderboekwinkels vind je in de steden, maar de Hoeksche Waard is ook een grote gemeente, waar ouders en kinderen het plezier en het belang van lezen erkennen, aldus de enthousiaste Nelke. Op ons eiland de Hoeksche Waard is nu ‘Mijn Eiland’ voor de (voor)lezers én voor de scholen. Juist vanuit mijn ervaring in het onderwijs, kan ik scholen adviseren. We zijn zelfs druk aan het puzzelen hoe we onze diensten aan de scholen kunnen uitbreiden. Een goede, rijke leesomgeving is nodig om het leesplezier vast te houden en helaas staan er op heel wat scholen nog erg veel verouderde boeken voor de kinderen, aldus Nelke.

De winkel is goed gevuld met boeken voor kinderen vanaf 0 jaar. Een gezellige voorleesplek mag ook niet ontbreken en tijdens de herfstvakantie zijn er ook nog andere activiteiten gepland. Wie alles precies wil weten kan ons het beste op social media volgen. Een ding is wel jammer: de Kinderboekwinkel in deze vorm is slechts 3 weken open zaterdag 23 oktober is de laatste dag. Of…worden dromen toch echt werkelijkheid?

Kinderboekwinkel Mijn Eiland, Kerkstraat 59 te Strijen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.