Crowdfunding actie voor nieuwe bus voor zorgboerderij de Peerdegaerdt

144

STRIJEN  – De oude bus van Zorgboerderij de Peerdegaerdt is al sinds november kapot.  De bus is total loss verklaard en dus veel te duur om te laten repareren. Maar geld voor een andere tweedehands bus is er ook niet.

In dezelfde periode kreeg het team van de Peerdegaerdt en onze deelnemers vreselijk nieuws te verwerken. Een van onze deelnemers kreeg een hartstilstand op het landgoed en is overleden. Zijn moeder, Corrie, wilde een steentje bijdragen, omdat haar zoon zich hier thuis en geliefd voelde. Daarom heeft zij een crowdfunding-actie opgezet om een bijdrage te kunnen leveren aan De Peerdegaerdt. Wij zijn haar daar heel dankbaar voor. Want mede dankzij de bus kan de zorgboerderij verder. En zo kunnen wij al onze deelnemers een plek geven waar ze zichzelf kunnen zijn. 

De inkomsten van deze actie worden volledig besteed aan de aanschaf van een tweedehands personenbus.

Over de boerderij

Zorgboerderij de Peerdegaerdt is een plek in Strijen waar kinderen en (jong)-volwassenen echt zichzelf kunnen zijn. De natuurlijke omgeving van het landgoed biedt rust, maar ook ontelbare mogelijkheden om te ontwikkelen. De deelnemers van de zorgboerderij verzorgen de dieren op het landgoed, werken mee in het groenonderhoud en helpen mee tijdens de verschillende activiteiten. 

Locatie

De zorgboerderij is gevestigd op een oude boerderij in de Hoeksche Waard. Honderd jaar geleden is hier een hoogstamboomgaard aangelegd die nog steeds gebruikt wordt om uit te oogsten. Ook staan hier tientallen Friese paarden en hebben wij sinds een aantal jaar een ecologische moestuin aangelegd. Verder hebben wij nog allerlei andere dieren zoals varkens, pluimvee en geiten. Deze dieren zouden onder andere omstandigheden in het afvoerputje van de samenleving terecht zijn gekomen of niet meer in leven zijn. Wij bieden ook hen kansen door ze in te zetten met de deelnemers en de paarden zetten we in bij onze coachingsessies. Al deze aspecten maken De Peerdegaerdt een bijzondere plek om samen te werken aan een duurzame toekomst voor mens, dier en natuur. 

Onze vraag

De locatie van deze rustige mooie plek brengt ook enkele nadelen met zich mee. Zorgboerderij de Peerdegaerdt ligt in het buitengebied en is niet aangesloten op een openbaarvervoersnetwerk. Dit is een probleem voor deelnemers die niet met eigen vervoer kunnen komen. Ook lukt het niet iedereen om zelfstandig te reizen. Omdat deelnemers van een actieve dag op De Peerdegaerdt opknappen, vervoeren wij degenen die echt niet in staat zijn om op een andere manier op De Peerdegaerdt te komen. Hiervoor krijgen wij van de gemeente voor volwassenen een kleine bijdrage. De kinderen vervoeren wij woensdagmiddag op eigen kosten. Dit deden wij met onze tweedehands bus en vrijwillige chauffeurs. De bus hebben wij in 2015 aan kunnen schaffen door middel van twee fondsen. Deze bus gebruiken we ook voor het vervoeren van zieke dieren en paarden. Helaas is deze bus na enkele jaren gebruik in november 2018 total loss verklaard. 

Onze vrijwilligers en medewerkers zijn de deelnemers met privĂ©-auto’s gaan vervoeren, maar dit is geen houdbare situatie.

Tegenprestatie

Jij helpt ons, wij verwelkomen jou! Als het weer verbeterd is organiseren wij een dag waar iedereen die doneert uitgenodigd wordt om kennis te komen maken met De Peerdegaerdt en al onze bijzondere dieren met eveneens bijzondere verhalen. Na een rondleiding over het landgoed, krijgen jullie heerlijke fles sap van eigen boomgaard mee naar huis.