Hervormd Strijen haalt € 14.200 op voor aidsslachtoffers in Tanzania

110
Opbrengst gemeenteproject Hervormd Strijen

Gedurende de afgelopen twee jaar heeft de Hervormde Gemeente Strijen meerdere acties georganiseerd ten bate van kinderen in Tanzania die getroffen worden door de gevolgen van aids. De opbrengst van € 14.200 van het gemeenteproject is gedoneerd aan de hulporganisatie Christ’s Hope.

Met de opbrengst van het project heeft Christ’s Hope in een sloppenwijk in Tanzania een opvangplek kunnen openen voor vijftig kinderen. De kinderen ontvangen daar na schooltijd onder andere maaltijden, huiswerkbegeleiding en persoonlijke aandacht.

Jannetta Huisman, directeur van Christ’s Hope Nederland, mocht op de startdag voor het nieuwe seizoen in de hervormde kerk de waardecheque in ontvangst nemen.

“Juist nu zijn we ontzettend blij met de steun die we hebben ontvangen. Hoewel het voor kerken ook geen makkelijke tijd is geweest, zijn we blij dat de kwetsbare kinderen en gezinnen in Afrika niet vergeten zijn. Zij zijn zwaar getroffen door de gevolgen van de coronapandemie en de maatregelen. De toekomst is voor hen onzeker. Daarom is deze steun juist nu zo belangrijk,” aldus Jannetta Huisman.

Het gemeenteproject bestond uit diverse acties, zoals een carwash, een bingomiddag, een patatavond en de verkoop van onder andere kaarten, pepernoten, stroopwafels en erwtensoep.

Kijk voor meer informatie over Christ’s Hope op www.christshope.nl.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.