Knappe winst Strijen op Cion

40

Strijen – Door de 3-0 winst van de Strijense Technische Unie equipe tegen het Vlaardingse CION hebben de kanaries een kleine afstand genomen van de lagere posities, maar de weg is nog lang en is het te hopen dat enkele basisspelers terugkeren van hun blessures. Gelukkig kon trainer Geert Meyer weer beschikken over spits Romeo da Silva, omdat Strijens topscorer Kosta de Wit voorlopig geblesseerd afhaakt en de aankomende week een MRI-scan ondergaat om de ernst van zijn blessure te vernemen.

In de beginfase voorkwam keeper Kaz Kromwijk met een knappe redding op een inzet van  Tre Naujoks een Strijense achterstand. Strijen kreeg in de 12e minuut een prima ruggesteun toen Kay Berghout knap spits Romeo da Silva aanspeelde, die vanaf de rand van het strafschopgebied met een droge knal in de kruising de 1-0 voorsprong aantekende. Verder dan een kopbal op de paal van Danny Koetsier kwam CION niet, ondanks intensief coachen langs de lijn van ex-prof Ricky van den Bergh. Na de rust bracht CION drie verse krachten in het veld en werden bij Strijen de duimschroeven aangedraaid. De weer prima op dreef zijnde verdediging had de handen vol en moest Kaz Kromwijk de slimme Jimmy van der Vaart van scoren afhouden. In de 54e minuut kon Strijen de voorsprong uitbouwen; een slechte uittrap van keeper Hengeveld kon opgepikt worden door Brian Monster, die vanaf 40 meter zag dat de keeper nog ver voor zijn doel stond en met een heerlijke boogbal de 2-0 kon aantekenen.  CION probeerde nog wel de bakens te verzetten, maar verder dan enkele hoekschoppen kwamen zij niet en kon Strijen overeind blijven, mede dankzij de prima invalbeurt van Jerrol de Baat die een lastpak bleek voor de Vlaardingse aanvallers.

Ook Wessel Beer deed aanvallend van zich spreken,  was een plaag voor de trage CION verdedigers en speelde in de 89e minuut slim Nelson Tavares da Veiga aan, die langs drie tegenstanders dribbelde en met een heerlijk stiftballetje de eindstand van het prima door de 22-jarige beloftevolle scheidsrechter Giovanni Verhoeve uit Barendrecht geleidde duel bepaalde.

 

A,s, zaterdag speelt Strijen om 14.30 uur in en tegen Rozenburg, dat matig aan de competitie begonnen is en met 4-2 onderuit ging bij Pelikaan in Zwijndrecht.  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.