Theater Ludiek opent seizoen met expositie Jos Crezée en liedjesprogramma

46

Theater Ludiek kan niet wachten om weer een aantal mooie culturele activiteiten te organiseren in het intieme theatertje aan de Strijense Haven. Zaterdag 30 september is de start van het seizoen met de opening van de schilderijenexpositie van (oud-Strijenaar) Jos Crezée om 19.00 uur.Aansluitend aan deze feestelijke opening kan het publiek genieten van mooie luisterliedjes door Lotje Kruithof en Jos Crezée, met muzikale begeleiding van pianist Aart den Ouden.In deze muzikale voorstelling brengen zij zowel luchtige als serieuze luisterliedjes van onder meer Annie M.G. Schmidt, Stef Bos, Jules de Corte, Herman van Veen, Frans Halsema, Sara Bareilles, Willeke Alberti en Jacques Brel. Een feest van herkenning voor de bezoekers.

Expositie Jos Crezée

Jos wist op zijn twaalfde heel zeker: ‘Ik wil kunstenaar worden’. “Op de middelbare school was tekenen mijn lievelingsvak. Later, als onderwijzer op De Weele en daarna als tekenleraar in het VO heb ik met heel veel plezier met leerlingen gewerkt aan kunst en cultuur, waaronder het regisseren van musicals.”

Jos typeert zijn werk als figuratief. “In mijn werk zie je bloemen, landschappen en koeien en ik laat me vooral inspireren door de schilders van de Haagse School, zoals Israëls, Breitner, Weissenbruch en impressionisten, zoals Monet en Renoir. Licht is de rode draad in mijn werk en tekenen en musiceren zijn de rode draad in mijn leven. Ik vind het fantastisch om, na zoveel jaren, in Strijen mijn schilderijen te laten zien en met Lotje en Aart mooie luisterliedjes te laten horen.”

Reserveren

Via www.ludiek.nl/agenda. De toegang is deze keer gratis, maar reserveren is noodzakelijk. Het aantal zitplaatsen is namelijk beperkt. NB. Voor zaterdag 30/9 zijn er nog kaarten beschikbaar. De zondagmiddag zit inmiddels vol.

Degenen die in de komende 3 maanden de expositie van Jos willen komen bekijken zijn van harte welkom in Ludiek. Via tel. 06 53471155 kan hiervoor een afspraak gemaakt worden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.