Strijen onderuit in uitwedstrijd bij Alexandria 66

25

Kan de Strijense Technische Unie equipe er trots op zijn dat het aan de Strijense Sportlaan nog ongeslagen is dan staat daar in schril contrast tegenover dat in de uitwedstrijden nog geen enkel punt werd vergaard.

In de uitwedstrijd tegen Alexandria’66 startte Strijen nog voortvarend en miste Nelson Tavares da Veiga een opgelegde kans om de kanaries op voorsprong te zetten, maar al snel namen de Rotterdammers de teugels in handen en had de Strijense verdediging hun handen vol aan de snelle aamvallers. In de 27e minuut leidde dit tot de openingstreffer; na een snelle aanval over de linkervleugel belandde de bal voor de voeten van Djon Jansen, die met een schuiver in de hoek keeper Kaz Kromwijk kansloos liet. Na een dubbele wissel in de 55e minuut was het toch Alexandria dat de voorsprong vergrotte, Een voorzet vanaf de rechtervkleugel werd binnengetikt door de vrijlopende Dylan de Melo da Silva Goncalves.   

Strijen pakte de zaken vervolgens energiek aan en wisten enkele kansen te creeren; echter keeper Zaferde Bal wist inzetten van Kay Berghout en Desi Sanderse te pareren en keeper Kaz Kromwijk zorgde ervoor dat de uitvallen van Alexandria niet voor een grotere achterstand zorgden.

In de 75e minuut kreeg Desi Sanderse na een voorzet van Nelson Tavares da Veiga een uitgelezen mogelijkheid de aansluitingstreffer te noteren maar keeper Zafer Bal weigerde te capituleren,  In de 85e minuut moest hij zich toch gewonnen geven nadat een razendsnelle Dion van Kralingen langs drie verdedigers slalomde en de 2-1 binnenwerkte. Ondanks een slotoffensief met nog enkele kleine kansjes kwamen de kanaries niet op gelijke hoogte met Alexandria,  dat na een slecht begin van de competitie hun tweede achtereenvolgende overwinning boekte.

A.s. zaterdag speelt Strijen thuis tegen Deltasport, dat tegen SVS een knap 3-3 gelijkspel wist te bewerkstelligen. Bij de wedstrijd zijn geen supporters toegestaan ivm de coronamaatregelen tevens is de kantine gesloten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.