Voormalig gemeentehuis van Strijen mogelijke 2e opvang locatie voor vluchtelingen uit Oekraïne

409
Het voormalige gemeentehuis van Strijen wordt ingericht voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne - Foto Foto MS Fotografie

Door de oorlog in Oekraïne is een vluchtelingenstroom ontstaan. Sinds 29 maart vangt de gemeente Hoeksche Waard  mensen op in het voormalige gemeentehuis in Piershil. De eerste weken gaven we voorrang aan het starten van de opvanglocatie in Piershil. Ondertussen en direct daarna werkte de gemeente Hoeksche Waard eraan om onderwijs en leefgeld zo snel mogelijk te regelen. 

Andere opvanglocaties

Op dit moment is er geen concrete vraag vanuit VRZHZ voor extra plekken. Dit kan snel veranderen en de actualiteit wordt door de veiligheidsregio steeds scherp in de gaten gehouden. De komende weken brengt de gemeente Hoeksche Waard in beeld of het oude gemeentehuis in Strijen als tweede opvanglocatie geschikt (te maken) is.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.