Expositie Saskia van Leeuwen in Ludiek

Opening op zaterdag 30 april om 14.00 uur

63

Strijen – Vrolijk, kleurrijk, sprankelend en soms ook spiritueel. Dat zijn zomaar een paar kenmerken waarmee je de schilderijen van Saskia van Leeuwen zou kunnen typeren. Schilderijen waar je als bezoeker heel erg vrolijk en blij van wordt! Saskia exposeert vanaf zaterdag 30 april (opening 14.00 uur) in galerie Ludiek in Strijen.

In de expositieruimte hangt een variëteit aan kunstwerken, waarbij het thema kleur, eenvoud en een krachtige uitstraling van de vrouw steeds terugkeert.

“Ik houd van posterachtig plat werk en werk hierbij graag met acrylverf”, vertelt Saskia. Bij de schilderijen met de vrouwenfiguur, gebruik ik een techniek waarbij ik haar als het ware ‘uit de verf tevoorschijn laat komen’. Vervolgens werk ik de achtergrond verder uit. De achtergrond is tegelijkertijd ook voorgrond, de ene vaag en de andere helder van kleur, de vrouw zacht en tegelijkertijd krachtig.”

Voor Saskia is eenvoud in het schilderen een belangrijk uitgangspunt. Een grote inspirator voor haar is de Spaanse kunstenaar Joan Miró (1893-1983), beroemd vanwege zijn schilderijen met abstracte, veelal grafische vormen die als het ware in elkaar grijpen.

“Die stijl van schilderen vind ik geweldig. Ik was gegrepen door de eenvoud, het kleurgebruik, de compositie. Een manier van schilderen waarbij ik, als ik begin aan een schilderij, van tevoren niet weet waar het gebruik van beelden en voorwerpen zal eindigen.

Op de vraag of ze met haar kunstwerken een boodschap wil uitdragen, hoeft Saskia niet lang na te denken: “Mijn schilderijen vertellen vaak een verhaal: over relaties, liefde en intimiteit. Ik wil graag dat mijn werk een positief, blij en warm gevoel oproept. Als het kijken naar één van mijn schilderijen zorgt voor een fijn gevoel en er een glimlach op iemands gezicht verschijnt, heb ik mijn doel bereikt.”

Het werk van Saskia hangt nog tot 1 oktober in Ludiek. In de zomermaanden is Ludiek gesloten, dan zal Saskia haar schilderijen meenemen naar diverse kunstmarkten om te verkopen. Uitgangspunt voor haar is dat haar werk betaalbaar moet zijn voor iedereen.

Bezoek expositie in Ludiek op afspraak. De contactgegevens zijn te vinden op www.ludiek.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.