Programma Dodenherdenking Strijen op woensdag 4 mei

236
Archieffoto - MS Fotografie

Dodenherdenking is voor velen een belangrijk moment in het jaar. Op woensdag 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waaraan Nederland meedeed na de Tweede Wereldoorlog herdacht. Om 20.00 uur houden we 2 minuten stilte.

Vlaggen op 4 en 5 mei

Op 4 mei hangen de vlaggen in Nederland halfstok, als teken van eerbied en respect voor oorlogsslachtoffers. Gemeente Hoeksche Waard roept inwoners op om de vlag op 4 mei de gehele dag halfstok te hangen, ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei mag de vlag voluit wapperen om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons hebben bevrijd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.