Overal en altijd toegang tot de bibliotheek Hoeksche Waard

4

biebapp2_bannerHoeksche Waard – Speciaal voor leden van de bibliotheek is een App beschikbaar voor smart phones, iPads en andere tablets. Met de App hebben leden met één druk op de knop contact met het bibliotheeksysteem: boeken opzoeken, verlengen en reserveren. Via een pushbericht geeft de App een waarschuwing als de uitleentermijn is verstreken en de boeken moeten worden ingeleverd of verlengd. Nooit meer te laat met de nieuwe bibliotheek App.

In Nederland is vier op de tien mensen in het bezit van een smartphone of tablet. Via hun mobiel hebben zij direct toegang tot het internet. De vraag naar App’s groeit sterk en ook de bibliotheek heeft hier een antwoord op. Vanaf nu hebben bibliotheekleden met een smartphone overal en altijd toegang tot hun bibliotheek. Dus ook leden van De Bibliotheek Hoeksche Waard. De App ‘de Bibliotheek’ is gratis te downloaden via de iTunes App Store en voor de Android via de Google Play Store.

Met de App zien gebruikers gemakkelijk welke items zij in huis hebben en wanneer deze retour moeten. Uiteraard zijn deze op ieder moment te verlengen. De App is gebruiksvriendelijk en werkt heel eenvoudig; in drie stappen kan men zich aanmelden. De App maakt verbinding met de website van de bibliotheek en de gebruiker beschikt over een groot aantal functionaliteiten. Zo bevat de App ook een verlanglijstje en een barcode-scannerfunctie. Na het scannen van het ISBN-nummer verschijnt er direct informatie over het boek.

De mobiele App maakt het mogelijk de catalogus van de bibliotheek te raadplegen en direct boeken en andere materialen te reserveren. Reserveren binnen Noord- en Zuid-Holland is gratis voor houders van het meest uitgebreide abonnement. In de maanden juli en augustus is het extra voordelig om over te stappen naar een uitgebreid abonnement. Voordelen van dit abonnement zijn onder meer vier weken uitleentermijn, onbeperkt lenen, dvd’s gratis lenen, een gratis tweede pas en gratis reserveren. Wie in juli of augustus overstapt krijgt twee maanden korting op het gebruikelijke abonnementstarief. Kijk voor meer informatie op www.debhw.nl of kom langs in de bibliotheek.