Strijen draagt overwinning op aan overleden ex-voorzitter en erelid Kees Kruijthoff

146

Na een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden op 93-jarige leeftijd van ex-voorzitter en erelid Kees Kruijthoff voorafgaand aan de wedstrijd tegen Slikkerveer namen de Kanaries het heft in handen en zetten het in de 2e klasse debuterende Slikkerveer onder druk. Via zeer verzorgd voetbal en prima combinatievoetbal rolde vele Strijense aanvallen richting doelman Piet Werkhoven, die met enkele knappe reddingen zijn doel schoon hield. Maar in de 8e minuut was hij kansloos op een afstandskogel van Wesley Luijendijk: 1-0.

Vervolgens waren de 16-jarige debutant Calvin Vermaas en spits Kosta de Wit dichtbij een grotere voorsprong, maar keeper Werkhoven bleek een te grote sta-in-de-weg. In de 35e minuut viel de gelijkmaker uit de lucht, toen spits Bas Mulder op randje buitenspel – of was het erover ? – door mocht gaan, ondanks de vlagsignalen van assistent Peter van Dam, en Strijens’ keeper Thijs Roobol passeerde.

 

In de 60e minuut leek de wedstrijd in een deceptie te eindigen toen in de 60e minuut Chevillio Halden een wanhoopschot losliet en zelf verbaasd was dat zijn hoge inzet feilloos in de kruising belandde en Strijen op achterstand zette. Echter de kanaries stroopten de mouwen op en via Darwin Pennock, Dion van Kralingen en Sam van Duuren werd het Slikkerveer-doel onder vuur genomen. In de 75e minuut slalomde aanvoerder Desi Sanderse langs enkele tegenstanders en met een beheerste schuiver liet hij het net bollen en in de daarop volgende minuut kwam Strijen zelfs verdiend op voorsprong toen na een voorzet van Dion van Kralingen target man Kay Berghout de bal in een vloeiende beweging langs keeper Piet Werkhoven in het Slikkerveer doel werkte: 3-2. Een solide defensie en een prima redding van keeper Thijs Roobol zorgden ervoor dat Strijen na het eindsignaal van scheidsrechter Obradovic uit Capelle aan de IJssel  de volle 3 punten op het Strijense conto bijgeschreven konden worden. Een prachtige overwinning die opgedragen werd aan Strijens’ ex voorzitter en erelid Kees Kruijthoff.       


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.