Felicitaties voor diamanten echtpaar Steevens-Quartel uit Strijen

237
Foto Gemeente HW

Vandaag waren meneer A.A. Steevens (78) en mevrouw G.I.J. Steevens-Quartel (79) 60 jaar getrouwd. Wethouder Robin Heij feliciteerde ze vanmiddag namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid had hij een mooi boeket bloemen meegenomen.

Gerda is in Strijen geboren. Toon woonde in Poortugaal en werkte in Rotterdam. Meneer en mevrouw hebben elkaar op het Beursplein in Rotterdam leren kennen. Toen hij in 1961 op een zaterdag na het werk even de stad in ging, zag hij Gerda. Zij was met haar bazin en kinderen op weg naar het Russisch Staatscircus in Ahoy. Ze hebben elkaar daarna kaartjes en brieven geschreven en werden verliefd.

Na 25 jaar is het echtpaar naar de Hoeksche Waard verhuisd. Ze wonen hier nu 35 jaar. Meneer en mevrouw Steevens hebben 2 kinderen (een dochter en een zoon), 5 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Vrijwilligerswerk voor de kerk
Toon en Gerda zijn er graag voor anderen en doen vrijwilligerswerk voor de kerk (Hervormde Gemeente Strijen). Op de vraag wat het geheim van een goed huwelijk is, geven zij als antwoord: “Geven en nemen. Verdraagt elkaars moeilijkheden, want wie lasten deelt geniet meer van de lusten.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.