Bouwwerkzaamehden voor nieuw Windpark Oude Mol in Strijensas van start

121
Foto PR

De 6 windturbines van het huidige windpark in de Mariapolder in Strijensas worden vervangen door 4 nieuwe windturbines. Vanaf maandag 20 februari starten de werkzaamheden op locatie. 

Om de overlast van het werkverkeer voor de omwonenden zoveel mogelijk te beperken, wordt er gebruik gemaakt van een transportroute. De transportroute is in overleg met de gemeente en Stichting Windwaarde, die de belangen van omwonenden behartigt, bepaald. De route gaat vanaf de Kiltunnelweg (N217) richting de Strijenseweg, via de Platte Schenkel en Boomdijk en de Sassedijk. Het transport vindt in 2 richtingen plaats. Hiervoor worden langs de route enkele passeerhavens gemaakt. Op dagen dat er veel transporten plaatsvinden worden er verkeersregelaars ingezet op locaties waar werkverkeer, autoverkeer en fietsverkeer samenkomen. De transporten bestaan hoofdzakelijk uit vrachtwagens met zand, repac en bouwmaterieel zoals graafmachines. Alle werkzaamheden en het bijbehorende transport vinden plaats op werkdagen van 7.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie

Heeft u vragen over de realisatie van het project? Of ondervindt u overlast van de werkzaamheden? Neemt u dan op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur contact op met de initiatiefnemer (directie Windpark Oude Mol) via 06-4536 2379 of door een mail te sturen naar info@windparkoudemol.nl.

Meer informatie over Windpark Oude Mol kunt u terugvinden op de website van de initiatiefnemer. Meer informatie over Stichting Windwaarde vindt u op de website Windwaarde

Wilt u de bouw op de voet volgen? Dan kunt u De BouwApp downloaden en installeren op uw telefoon. Via deze app delen wij met regelmaat updates over de voortgang van de bouw en eventuele bijzonderheden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.