Op zaterdag 10 juni opent Plukhoek Mookhoek de pluktuin weer.

34

Plukhoek Mookhoek gaat weer open voor publiek. Plukhoek Mookhoek heeft er weer alles aan gedaan om het nieuwe seizoen zo bloemrijk mogelijk te beginnen; met pioenen die op springen staan, trappen ze het seizoen af.

Stichting Plukhoek Mookhoek is een ietwat verborgen bloemen-, en fruitpluktuin in Mookhoek, aan de Strijensdijk14. Als je in deze sprookjesachtige omgeving komt plukken steun je daarmee de stichting die zich inzet voor NATUUR jz(natuur jeugdzorg). Rijd over het bruggetje en de bordjes wijzen je naar de ingang van de pluktuin.

Ze beginnen voorzichtig met de pluk van voorjaarsbloemen en de verkoop van onbespoten planten (dahlia’s en pioenen) die ze zelf gekweekt hebben. Later in het seizoen pluk je de frambozen, misschien kersen (als de vogels iets laten hangen), heel veel bramen en peren natuurlijk. Op zaterdag proberen we met de kinderen het gebakkie van de dag te maken. Je kunt er een goeie bak koffie en (zelfpluk) thee drinken.

Er is genoeg te plukken, een standaardboeket kost €7,75. Een kinderboeket kost €2,50. Geen prijsverhogingen!

Open op vrijdag, zaterdag en woensdag van 13:00 uur-16:00 uur.

App: 06-47589979.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.