Rub it in! | De Notenshop

30

Met de BBQ rubs van De Notenshop maak je het barbecue gerecht helemaal af. Of het nu om vlees, vis of groente gaat, een BBQ Rub is dé smaakmaker voor op de barbecue. Het assortiment van De Notenshop heeft een breed aantal BBQ Rubs, voor iedere smaak een passende rub.

Dry rub voor kip, vlees en vis

Ga jij voor een heerlijk stuk kip van de BBQ? Maak deze dan eerst goed schoon, maar laat het vel zitten. Dep de kip vervolgens droog. Doordat de rub direct in contact komt met het vlees, wordt dit extra smaakvol. De rub die je overhebt, meng je met een beetje olijfolie en smeer je met een kwastje over de huid. Hierdoor wordt de huid lekker knapperig.

Bij vlees smeer je de rub altijd direct op het stuk vlees: dankzij de sappen van het vlees blijft de rub goed zitten en neemt het vlees alle smaken van de rub op. Dit doe je bij vis ook.

Dry rub voor groenten

Eet jij graag gegrilde groenten van de BBQ? Dan heeft De Notenshop een rub om deze nog lekkerder te maken. De groenten maak je helemaal schoon: verwijder waar nodig de zaadlijsten en de boven- en onderkant. De groenten kan je op twee manieren insmeren met de rub. Ga je voor de dry rub methode? Smeer de groenten dan met de hand in met de droge rub. Ben jij bang dat jouw rub van de groenten afvalt? Laat de rub dan eerst een half uurtje wellen in de olijfolie, alvorens je deze over de groenten smeert met een kwastje.

Bekijk alle BBQ rubs hier.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.