Vernieuwde Koningsdag in Oud-Beijerland ouderwets gezellig

1

Het centrum van Oud-Beijerland bruiste weer tijdens Koningsdag. En hoe! Deze belofte heeft het nieuwe bestuur van Oranjevereniging Prinses Juliana meer dan waargemaakt. Duizenden bezoekers, niet alleen inwoners maar ook mensen van ver daarbuiten, hebben Koningsdag in het Spuidorp gevierd.


Het was een spannende dag. ‘Niet alleen hoe de organisatie zou verlopen en of de bezoekers het feestprogramma ook zouden waarderen. De weerberichten die we in de weken voor Koningsdag nauwlettend in de gaten hielden, waren het er niet over eens wat voor weer het zou worden. Op een gegeven moment zag het er heel goed uit, totdat er toch weer buien voorspeld werden. We wilden niets aan het toeval overlaten, dus hadden hier vanaf het begin al rekening mee gehouden’, vertelt voorzitter Dimitri Verschoor. De opbouw is altijd hard werken, alles moet op tijd klaar zijn voor het hijsen van de vlag en de aubade, de officiële start van Koningsdag in Oud-Beijerland. ‘Ondanks de harde buien die we over ons heen kregen, is het ons gelukt om alles op tijd opgebouwd te hebben. Onze dank gaat uit naar de vrijwilligers, verkeersregelaars, kermisexploitanten en kraam- en standhouders. Maar ook de Gemeente Hoeksche Waard, het Rode Kruis, sponsoren en bedrijven die ons in de voorbereidingen hebben geholpen. Het is heel lastig om mensen te vinden die willen helpen. Zonder hen was het niet gelukt.’

Zoveel complimenten en waardering
Dat mensen blij zijn dat er een bestuur is dat de Oranjevereniging nieuw leven inblaast, is wel duidelijk geworden. ‘De hele dag spraken mensen ons aan hoe blij ze zijn dat we het stokje hebben overgenomen en dat er eindelijk weer wat te doen is in Oud-Beijerland. Ook na Koningsdag stroomden de berichten via sociale media en persoonlijk bij ons binnen. Het heeft ons echt ontroerd en geeft bevestiging dat we goed bezig zijn.’ Koningsdag in Oud-Beijerland is voor iedereen. En dat is gelukt. Dimitri: ‘We vinden het belangrijk dat er ook activiteiten zijn – zoveel mogelijk gratis – waar hele gezinnen aan mee kunnen doen, of activiteiten die zowel voor jong als oud leuk zijn. Zo liepen er zelfs volwassen mensen met prachtige kunstwerkjes op hun gezicht of een ballon van ballonclown Kim. En dansten hele gezinnen tijdens de TikTok workshops mee. Chef Pierrôt van het Kookatelier heeft met zijn team honderden pannenkoeken gebakken en aan tafel uitgeserveerd. De jongste bezoekers van het Spuidorp werden als prinsen en prinsessen op hun wenken bediend. Ook prinses Elsa uit Arendelle, superheld Spider-Man én Stitch waren van de partij om iedereen te ontmoeten. Onze doelstelling om elkaar te ontmoeten, plezier te maken en feesten is behaald. Er zijn weer mooie herinneringen gemaakt!’

Oranjefeest op zorglocaties
Ook aan de ‘Beijerlanders’ die niet altijd in staat zijn om op Koningsdag naar de festiviteiten in het dorp te komen, was gedacht. De Oranjevereniging organiseerde voor hen muziekavonden. In De Rembrandt speelden en zongen afgelopen donderdagavond de leden van Shantykoor Buitengaats. Vrijdagavond waren De Gravin en De Open Waard aan de beurt. Daar maakten Shantykoor De Admiraliteit en koor Wij Zingen Zo Graag er een groot feest van. Zo kunnen de ouderen onder ons ook genieten van het Oranjefeest.

Denk met de Oranjevereniging mee
De Oranjevereniging is blij met de enorme hoeveelheid bezoekers en leuke en ontroerende reacties.
Het nieuwe bestuur staat altijd open voor nieuwe ideeën en verbeteringen. Weet je iets waardoor Koningsdag volgend jaar nog beter aansluit op de wensen en behoeften van bezoekers? Laat het weten via oranjeobl.nl.

Steun en maak evenementen mogelijk
De evenementen die Oranjevereniging Prinses Juliana organiseert, kunnen alleen bestaan met steun van leden en sponsoren, of door donaties. Je wordt al lid voor € 5,- per jaar. De Oranjevereniging hoopt hun Oranjefamilie de komende jaren groter te zien worden. Wil je helpen als vrijwilliger voor of achter de schermen? Op oranjeobl.nlstaat meer informatie. Je kan daar ook lid of sponsor worden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.