Werkzaamheden nieuwe elektriciteitskabel voor nieuwe windturbines windpark Oude Mol in de Mariapolder van Strijensas

41

Binnenkort starten de werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe elektriciteitskabel. Deze kabel loopt van de nieuwe windturbines van Windpark Oude Mol naar de Mijlweg in ’s Gravendeel om bij het Stedin-station op het hoogspanningsnet aan te sluiten. De werkzaamheden vinden plaats tussen donderdag 2 mei en vrijdag 7 juni.

Hondenuitlaatroute minder toegankelijk

Deze nieuwe verbinding wordt voor een groot deel aangelegd in een open ontgraving. Daar waar de fysieke ruimte ontbreekt (zoals andere kabels en leidingen), wordt de verbinding geboord. Dit is het geval bij de Mijlweg. Nadat de tunnel is geboord, wordt een kunststofbuis in het boorgat getrokken. De delen van deze buis worden eerst gelast en gelegd in de watergang naast de hondenuitlaatroute achter de grondwal naast de N217. De hondenuitlaatroute is tijdens de werkzaamheden minder toegankelijk. Bij de Hendrik Hamerstraat komt een tijdelijke brug om de samengestelde buis over deze weg te geleiden. Als de buis is samengesteld, wordt deze in het boorgat getrokken.

Meer informatie of vragen?

Meer informatie vindt u op de website van de gemeente, onder ‘Actueel’ / ‘Werk in uitvoering’. Heijmans voert de werkzaamheden uit in opdracht van Windpark Oude Mol. Voor
vragen kunt u terecht bij de omgevingsmanager van Heijmans Jan Hinfelaar via telefoonnummer 06 – 22 51 75 53 of via jhinfelaar@heijmans.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.