Vrijwilligers gezocht voor Buurtbus Hoeksche Waard West

5

Gemeente Hoeksche Waard en Connexxion zijn op zoek naar enthousiaste chauffeurs voor de buurtbuslijnen 711 en 712. Buurtbus 711 rijdt vanaf de A29 bij Numansdorp via Goudswaard-Piershil-Nieuw-Beijerland naar Oud-Beijerland. Bus 712 rijdt vanaf Zuid-Beijerland via de Zinkweg naar Oud-Beijerland.

Wat is een buurtbus?

De buurtbus is een kleinere bus voor maximaal 8 personen die volgens een vaste dienstregeling een vaste route rijdt. Buurtbussen rijden al in heel Nederland, vooral door dunbevolkte gebieden. Vrijwilligers zitten achter het stuur en vormen een hecht team dat omziet naar elkaar en naar de mensen die ze vervoeren. Zo dragen zij bij aan het verbinden van dorpskernen. De vrijwillige buschauffeur van de buurtbus moet in het bezit zijn van een rijbewijs B. Een groot rijbewijs is niet nodig.

Teamplayers gezocht

Bent u die teamplayer die jong van geest is en trots op zijn dorp? Houdt u van contact met mensen, rijdt u graag en bent u een ochtend of middag in de week beschikbaar? Meld u dan aan om buurtbuschauffeur te worden! De buurtbussen rijden 5 dagen per week en niet op zon- en feestdagen. De vrijwilligers rijden volgens een maandrooster en geven zelf op wanneer en op welke dag/ dagen ze kunnen rijden.

Aanmelden en meer informatie

Enthousiast geworden en wilt u zich graag aanmelden om de buurtbus te besturen? Neem dan contact op met: Jaap de Vos via telefoonnummer 06-57 22 05 07 of per e-mail vos2206@gmail.com of met Klaas Veerman via telefoonnummer 06-49 88 42 28 of per e-mail veermanklaas2@gmail.com.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.