Maarten woont al 50 jaar bij Cavent

13

Bewoner Maarten Troost had  woensdag 1 mei een jubileum: hij woont al 50 jaar bij Cavent! Dat wordt vandaag natuurlijk uitgebreid gevierd bij Cavent Numansdorp en is een vermelding waard.

We stelde Maarten een paar vragen op deze feestelijke dag:

Je woont in Numansdorp, ben je daar ook geboren en getogen?
Ik ben geboren in Sommelsdijk, op Goeree-Overflakkee.

Hoe oud was je toen je bij Cavent kwam wonen?
Ik ben geboren op 8 augustus 1955 en woon 1 mei 50 jaar bij Cavent. Ik was toen 18 jaar oud.

Heb je altijd in Numansdorp gewoond of ook op andere locaties van Cavent? En kun je daar wat over vertellen?
De eerste locatie waar ik kwam wonen is de Oude Sluis, daar heb ik zo n 20 jaar gewoond. Daarna ben ik verhuist naar de Patrijslaan op woonvoorziening Numansdorp. Toen woonden we nog in een groep. Na de verbouwing van de Patrijslaan kreeg ik mijn eigen zolder appartement. Nu woon ik weer beneden op de Kwartelstraat omdat ik niet meer zo goed kan traplopen.

Heb je leuke of gekke dingen meegemaakt bij Cavent?
Vroeger spoten we de begeleiding weleens nat met de tuinslang, dat was altijd grappig. Ik heb veel begeleiding zien komen en gaan en veel leuke dingen meegemaakt.

Je had tijdens de verbouwing een eigen facebook-pagina tijdens de verbouwing van Numansdorp in 2013/2014.  Kun je daar wat over vertellen? Werd je toen herkend in het dorp en op straat?
Dat vond ik erg leuk, dat ik toen op de foto kwam. Er zijn toen van mij foto’s in het dorp gemaakt. Door een man met een pet op ik weet niet meer hoe hij heet.

Mensen in het dorp herkenden mij en dat maakte mij toen heel trots. Af en toe kom ik nog weleens met de rolstoel op het dorp. Alleen lukt dit niet meer zo vaak.  Ik zou wel een maatje willen die met mijn in de rolstoel naar het dorp gaat en met mij een ijsje eet.

Wat zijn je hobby’s?
Vrachtwagens, koeien en tv kijken. In mijn appartement heb ik ook foto-behang met koeien en een vrachtwagen.

Wat is je lievelingseten?
Pizza Salami en mosselen.

Wat vind je het allerleukste om te doen? En welk talent heb je?
Wat ik nu het liefste doe is lekker zitten, verder weet ik het niet zo goed.  

Wie is je beste vriend of buurtje in Numansdorp?
Trijnie.

Waar word je blij van? Of waar kunnen we je blij mee maken?
Op de dagbesteding, bij Cavent Atelier schilder ik graag en ik vind het heel leuk om bloemen uit te prikken. Ik kan alleen mijn hand niet meer zo goed gebruiken daar word ik wel een beetje verdrietig van. Ik word blij van de BBQ die 1 mei werd georganiseerd voor mij. Ik word ook blij van een mooi cadeau, zoals een vrachtwagen en natuurlijk van lekker eten!

Wil je Maartens maatje worden of hem een felicitatie sturen? Daar is hij natuurlijk heel blij mee! Deze mogen worden gestuurd naar:

Maarten Troost
Cavent Numansdorp
Patrijslaan 42
3281 JD Numansdorp


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.