Echtpaar Noordzij-de Kok uit Strijen viert diamanten jubileum

300

Het was dinsdag 18 juni, 60 jaar geleden dat meneer W.H. Noordzij (84) en mevrouw G.C.C. Noordzij-de Kok (83) uit Strijen in het huwelijksbootje stapten. Wethouder Adriaan van der Wulp ging gisterenmiddag langs met een mooie bos bloemen. Hij feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met dit diamanten jubileum. 


Meneer is geboren in Schiedam en mevrouw in Amsterdam. Kort naar de oorlog verhuisde zij naar Tilburg, waardoor ze zich 100% Brabantse voelt. In 1961 hebben ze elkaar met carnaval leren kennen in ‘s-Hertogenbosch.

Hun zoon en een dochter zijn allebei in Schiedam geboren. Het echtpaar heeft 4 kleinkinderen. Als alles goed gaat wordt in oktober hun eerste achterkleinkind geboren.

In 1971 zijn ze naar Strijen verhuisd, waar ze nu nog steeds in hetzelfde huis wonen.

Genoten van varen en carnaval vieren

Meneer en mevrouw Noordzij-de Kok houden van varen, carnaval vieren, zang en kaarten. Zij hebben 34 jaar genoten van varen met hun boot. In de coronaperiode, 3 jaar geleden, besloten ze die te verkopen, ook door hun leeftijd. Hij is in 1989/1990 Prins Carnaval geweest bij de grootse carnavalsvereniging van Eindhoven, met hun zoon en dochter in zijn gevolg. Zijn naam was toen prins Nauticus.

Het geheim van een goed huwelijk is volgens hen goed praten met elkaar. Nooit kwaad blijven wanneer je gaat slapen. Niet altijd je gelijk willen krijgen en zorg dragen voor elkaar.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.