Gevriesdroogd fruit, heerlijk verfrissend!

14

Op zoek naar lekkere verkoeling? Dan heeft De Notenshopsinds kort gevriesdroogde citroen, limoen en sinaasappel schijfjes. Tijdens deze warme dagen zeker het proberen waard! Wanneer je de schijfjes aan een drankje toevoegt, nemen ze vocht in zich op en wordt de smaak heel natuurlijk. Ideaal om standaard in huis te hebben en je water een extra verfrissende smaak te geven!

Vriesdrogen is een manier van conserveren waarbij er geen smaak verloren gaat. Ook de geur en kleur blijft natuurlijk en aangenaam. Het verse fruit wordt eerst ingevroren bij -50 tot -80°C waardoor al het vocht bevriest. Vervolgens wordt het water uit de vruchten verwijderd en worden de schijfjes in een vacuüm ruimte langzaam verhit.

 

Zodra de schijfjes gevriesdroogd zijn, worden ze heerlijk luchtig, knapperig en licht van gewicht. Hierdoor is het een erg gemakkelijke en vooral gezonde snack om aan je drankje, yoghurt of bakgerecht toe te voegen. Het voordeel van gevriesdroogd fruit is dat de smaakmigratie heel snel is en het gebruiksgemak en de houdbaarheid hoog.

 

Naast deze nieuwe schijfjes, heeft De Notenshop een heel assortiment aan gevriesdroogd fruit. Van de lekkerste cranberry schijfjes, tot heerlijke frambozen. De Notenshop heeft het allemaal. Bestel jouw favoriet gemakkelijk en voordelig online via de website!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.