Expositie 50 jaar Playmobil in Museum het Land van Strijen

45

Museum “Het Land van  Strijen” heeft haar expositieruimte voor wel een heel bijzondere expositie in bruikleen gegeven. Deze keer geen expositie over het verleden van de oudste gemeente van de Hoeksche Waard maar een expositie waar jong en oud wel iets mee van doen gehad heeft. Namelijk “PLAYMOBIL”.  In het museum van Strijen is er in de maanden juli en augustus een grote verzameling van deze lachende poppetjes te zien.

Dit jaar bestaat dit speelgoed alweer 50 jaar. In de begintijd was het simpel en modulair speelgoed. Een poppetje had een speer en een tooi en was een indiaan. Had een poppetje een bouwhelm en een kruiwagen dan was het een bouwvakker. Droeg het een harnas dan was het een ridder. Kom daar nu nog maar eens om!

In het museum zijn deze vroege poppetjes te zien (1974 – 1980), soms zelfs nog met originele dozen. Voor een ieder die 50+ is, is dit een trip down memorylane. Voor de huidige jeugd wordt een speelhoek ingericht met wat minder oud Playmobil.

Om de expositie verder aan te kleden hebben we een grote verzameling van oude schoolplaten die in het bezit zijn van de vereniging tentoongesteld. Ook zal er oud en bijzonder speelgoed aan de exposite worden toegevoegd.

Dus reden genoeg voor jong en oud om deze bijzonder expositie te bezoeken.

Het museum is geopend op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en voor groepen op werkdagen op afspraak.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.