Tieners mogen niet meer ‘schuren’ in disco

11

De tienerdisco die 1 keer per maand wordt gehouden in  Alcazar Events in Puttershoek heeft het seksueel getinte schuren verboden. Volgens het evenementen centrum gaan de feestende tieners (12 tot 15 jaar) in de dans, waarbij de geslachtsdelen tegen elkaar aan worden gewreven, veel te ver.

‘Meisjes klaagden bij de beveiligers dat zij tijdens het dansen seksueel betast werden,’ zegt eigenaar Leen Streefkerk tegen het AD. ‘Daarna merkten we dat de condoomautomaten in het toilet na de feesten nagenoeg leeg waren. Jongens doen een condoom om en gaan dan zo hard tegen de meisjes aanschuren, dat zij klaarkomen in hun broek. We hebben het daarom direct verboden.’

Wie tegen dat verbod ingaat, wordt er direct uitgezet. ‘Onze beveiligers houden het scherp in de gaten. Wij willen een correcte disco zijn. Tijdens de speciale feesten voor tieners mag er daarom ook niet worden gerookt en wordt er geen alcohol geschonken. Dit gaat veel te ver. Ik sta zelf nog steeds perplex dat kinderen tussen de 12 en 15 dit willen doen.’