Haico’s dubbelgoud

6
Vrijdag lag er bij Haico Boer uit Strijensas een brief op de mat van het college van burgemeester en wethouders van Strijen; in die brief werd hem medegedeeld dat hijHaico (in het midden) in actie op basis van zijn prestaties in de afgelopen twee jaar is genomineerd voor de verkiezing van Sporter van Strijen.
Die brief had op geen beter moment in de bus kunnen vallen: de volgende dag moest Boer namelijk aantreden voor het Nederlands Kampioenschap Cross op de Oud Warande in Tilburg. Het behaalde Europees record op de Engelse Mijl dit jaar (zijn tweede Europees record) en de winst in de eerste wedstrijd van de Lotto Cross Cup eerder deze maand in het Belgische Mol zorgden voor een groot zelfvertrouwen. De inwoner van Strijensas stond ontspannen aan de start en liet in de finaleronde met twee knalharde versnellingen de rest van het veld even zien wie er momenteel in Nederland de sterkste is op de cross. Het was zijn derde goud op de NK Cross in vier edities. Of dat nog niet genoeg was stond Boer twee uur later aan de start van de NK Cross Estafette en ook die discipline won hij met zijn teamleden dankzij een nieuwe tactiek van clubcoach Herman Vrijhof.

Boer had als startloper het gat op de concurrentie in de eerste omloop al zo groot gemaakt dat zijn teamleden van Energie de spirit kregen om de voorsprong te consolideren om zo het tweede goud van de dag op te halen.

Bij de junioren haalde Lex Bolderheij op de estafette zilver. De uiteindelijke winnaars van de vierde Sportverkiezing Strijen blijven momenteel nog geheim en worden pas tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 2 januari naar voren geroepen. Dan ontvangt één sporter, één sportploeg en één niet-georganiseerde sport(er) de gemeentelijke sportprijs.

Bron: Krant het Kompas


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.